Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Füsun Erdemir'de Diyabet Günü programı

Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Dünya Diyabet Günü” sebebiyle bir program düzenledi.

Füsun Erdemir'de Diyabet Günü programı
16 Kasım 2016 - 09:26
Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi Obezite ve diyabete dikkat çekmek için okulda etkinlik düzenledi. Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Lisesi ve Gebze MedicalPark Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği programla liseli öğrencilere diyabet ve obezite hakkında bilgiler verildi.
Füsun Erdemir Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 12-18 Kasım Diyabet ve Obezite haftasına dikkat çekmek için teorikte ve pratikte eğitim verildi. Gebze MedicalPark Hastanesi Diyabet Eğitmeni Şeref Nur Yılmaz tarafından verilen eğitimde diyabet ve obezite'nin tanımı yapıldı. Yılmaz, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla artan bir hastalık  olduğu söyledi. Yılmaz, geçtiğimiz senelere göre bu sene diyabet hastalarının arttığını söyleyerek, %7’den %14’e çıkan bu hastalık geçici değil kalıcı bir hastalıktır. Bu hastalıktan korunmak için ise düzenli spor ve sağlıklı beslenilmesi gerektiğini  vurguladı. 
Program soru cevap şeklinde sona ererken, Gebze MedicalPark Hastanesi Diyabet Eğitmeni Şeref Nur Yılmaz, diyabet ve obizete ile ilgili gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin sorularına yanıt verdi.