Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bina sahibine kızıp evlerini yıktırdılar

Darıca'da yaklaşık olarak 16 yıl önce yapımına başlanan ve daha sonra müteahitin bırakıp kaçtığı 6 katlı bina, toprak sahibi ve buradan daire alan kişilerce paylaşılamadı. Toprak sahibi, tapusu olmayan daire ve dükkanların boşaltılması için mahkemeden tahliye kararı aldırırken, buna tepki gösteren daire ve dükkan sahipleri karşı atağa geçerek binanın tapusuz, kaçak ve iskansız olduğunu belirterek darıca Belediyesi’nden yıkım kararı çıkarttı. Bu sabah saatlerinde polis ve zabıta eşliğinde binaya

Bina sahibine kızıp evlerini yıktırdılar
15 Kasım 2017 - 12:23

Darıca İstasyon Caddesi’nde yaklaşık olarak 16 yıl önce toprak sahibi hissedarlarından Yasemin Çağlayan Yıldız tarafından müteahhit Hasan Çelik’e verilen arazi üzerine 16 daire ve 5 dükkan yapılmasıyla başlanan inşaat, müteahhitin ekonomik nedenlerle işi bırakıp ortadan kaybolmasıyla yarıda kaldı. Müteaahit kayıplara karışmadan önce 16 daire v'e 5 dükkandan 10 tanesini sattı. Mütaahhit ve toprak sahibi Yasemin Çağlayan Yıldız birbirlerinden davacı olurken, bu binaları satın alnlarda kendi ,imkanlarıyla dairelerini tamamlayıp içerisine girdi.. Ancak toprak sahibi hissedarı Yasemin Çağlayan Yıldız, müteahhitin kaçmasının ardından binayı kendi imkanlarıyla bitirdiğini belirterek, daire ve dükkan sahipleri hakkında tahliye davası açtı. Yaklaşık olarak 3 yıldan  bu yana devam eden davanın ardından tapuları olmadığı için mahkeme bina sahiplerini haksız buldu.. Daire ve dükkan sahipleri de bu duruma kızınca belediyeye başvurup kendilerinin de içinde oturduğu bina hakkında yıkım kararı çıkarttı.

Bu sabah, polis ve zabıta nezaretinde binaya gelen 2 iş makinası 6 katlı binanın yıkımına başlarken, halen boşaltılmamış bir dükkan ise dakikalar arasında boşaltılarak yıkım işlemine işlemine geçildi.

Toprak sahibi hissedarlarında Yasemin Çağlayan Yıldız ise bu yıkımın yasal olmadığını belirterek, ‘’Askıda bulunan yeni imar planına göre hiç bit kusurumuz yok. Yürütmeyi durdurmayı baz alarak yıkım yapılıyor.bu yanlış bir tutum. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız’’ dedi.