Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir, Darıca'yı unuttu!

06 Şubat 2010 tarihinde Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde 2010-2011 yatırımlarını kamuoyu ile paylaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca’ya yapılacak olan projeleri tek tek anlatmıştı. 2013 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenen ve 2016 yılında olmamıza rağmen projelerin yarısından fazlası sadece lafta kaldı.

Büyükşehir, Darıca'yı unuttu!
26 Mayıs 2016 - 09:52
2010-2011 Yatırım Gündeminde yer alan projeleri, sunum üzerinden tek tek anlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca’ya da çok sayıda projenin müjdesini vermişti. 
 
10 ADET PROJEDEN 3’Ü YAPILDI
Aradan geçen 6 yıla rağmen, 2013 yılında bitirilmesi hedeflenen 10 adet projenin sadece 3 tanesi bitti. Darıca Tuzla Caddesi 2015 yılında, Bayramoğlu Sahil Düzenlemesi ve bir diğer proje olan Darıca Tarihi İtfaiye Binası’nın Restorasyonu ise 2016 yılı içerisinde bitti.  2010-2011 Projelerinde yer alan Dudayev Parkı Sahil Düzenlemesi, Darıca Kültür Merkezi ise Darıca Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla yapıldı. 
 
DARICA KALESİ HALA YAPILMADI
Geriye kalan Darıca Rehabilitasyon ve Engelli Eğitim Merkezi, Darıca Kalesi Restorasyonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Darıca Tarihi Evler Restorasyonu projeleri ise halen gün yüzüne dahi çıkmadı. Darıca’nın tarihi önemi, ülke çapında bilinirken Darıca Kalesi ve Darıca’nın Tarihi evlerine hala bir çivi dahi çakılmadı. Geçtiğimiz aylarda başlatılan Darıca Tarihi Kilise Restorasyonu projesi ise halen devam ediyor. 
 
DARICA’YA GEREKEN ÖNEM GÖSTERİLMİYOR
Kocaeli’nin en büyük 3. ilçesi olan ve İstanbul’un hemen yanı başında olan Darıca’ya yeteri kadar yatırım yapmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin doğu kısmında daha aktif hizmetler yapıyor. Darıca halkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca’ya daha fazla yatırım yapmasını ve Büyükşehir’in 2010-2011 yılında verdiği proje sözünü tutmasını istiyor.