Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ceyhan; "Bu bir kıyım değildir"

Parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında ilçe başkanlıklarında yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “AK Parti kongreleri bir kıyım değildir, bir bayrak yarışıdır. Görevi bırakan arkadaşlar başarısız olduğu için değil bu partinin değişiminde yer alarak bayrak devir tesliminde bulunmak için görevi bıraktılar” dedi

Ceyhan; "Bu bir kıyım değildir"
24 Ağustos 2017 - 09:49
Ceyhan, “Olağan kongre sürecimizi takvim çerçevesinde icra ediyoruz. Kartepe’nin aday adaylık, temayül ve başkan adayının belirlenmesi süreci yaşandı. Adayımız genel merkez tarafından belirlendi bunu sizlerle paylaşmıştık. İlk kongremiz Kartepe’den 27 Ağustos’ta olacak. Mustafa bey yönetimini oluşturmak, yenilenmeyi sağlamak adına gayretli bir çalışma ortaya koyuyor. Pazar günü yoğun bir katılımla Hergeleci İbrahim Kapalı Spor Salonunda güçlü bir kongreyi icra edeceğiz” dedi.
 
“EN UFAK BİR ŞÜPHEMİZ YOK”
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Geri kalan 11 kongreyle alakalı olarak ilçe başkanlarımızın bazıları değerlendirmeler ve kendi istişareleriyle birlikte aday olmayacaklarını açıkladı. İzmit, Kandıra, Çayırova, Körfez ve Gebze ilçe başkanımızla birlikte 5 ilçe başkanımız önümüzdeki süreçte aday olmayacaklarını açıkladılar. Ben Kartepeyle birlikte aday olmayacak 6 ilçe başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  Birçok zorlu süreci ben bu ilçe başkanlarımızla beraber atlattık. Her birinin gayretine şahidim. Her birinin almış olduğu karara saygı duyarız. Bu davaya hizmet edeceklerine en ufak bir şüphemiz yoktur. Parti yenilenmesi için ortaya koydukları bu tavır için teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Diğer 6 ilçe başkanımız devam kararı aldılar” diyen Ceyhan sözlerini, “Önümüzdeki süreçte her biri mevcut ilçelerde yönetimlerde yenilenmeye vesile olacak adımları atacaklardır. Yönetimlerdeki değişimler açısından değerlendirdiğimizde AK Parti kongreleri bir kıyım değildir, bir bayrak yarışıdır. Görevi bırakan arkadaşlar başarısız olduğu için değil bu partinin değişiminde yer alarak bayrak devir tesliminde bulunmak için görevi bıraktılar. Bu işin temeli partimizin 6. olağan kongresinde bir yenilenmedir” şeklinde konuştu.
 
DEVAM EDECEK İLÇE BAŞKANLARI
AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus
AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut
AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık
AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin
AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp
AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel
 
AK PARTİ’DE KONGRE TAKVİMİ BELLİ OLAN İLÇELER
KARTEPE : 27 Ağustos Pazar Saat 11.00
DARICA : 17 Eylül Pazar Saat 11.00
DİLOVASI : 19 Eylül Salı Saat 11.00
GÖLCÜK : 23 Eylül Cumartesi Saat 11.00
GEBZE : 24 Eylül Pazar Saat 11.00