Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'ya 50 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak!

Darıca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı.

Darıca'ya 50 milyonluk altyapı yatırımı yapılacak!
04 Temmuz 2019 - 18:19
 15 Haziran tarihinde Darıca’da meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen vatandaşlara bugüne kadar 840 Bin TL yardım yapıldı. Sel nedeniyle tahrip olan alt ve üst yapının yenilenmesi  ve bundan sonra böyle bir olayın yaşanmasının önüne geçmek için toplam 50 milyon TL’lik dere ıslahı ve yağmur suyu toplama master planı hazırlandı.
Darıca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından önergeler değerlendirildi. CHP Grubunun 15 Haziran tarihinde Darıca’da meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi ile ilgili önergesi hakkında konuşan Başkan Muzaffer Bıyık yaşanan afet sonrası yaraları sarma gayreti içinde olduklarını söyledi. Sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiğini bunun da kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Başkan Bıyık;’’ ne yazık ki hiç birşeyi geri getiremiyoruz ama yaraya da merhem olmak zorundayız. Bunun için çalışıyoruz.’’ Dedi. 
Altyapının ne kadar iyi olursa olsun böyle afette büyük sorunlar yaşandığının altını çizen Başkan Bıyık, sel de 400’ün üzerinde tespitler yapıldığını bunu da resmi makamlara ilettiklerini belediye olarak kendilerinin de sel nedeniyle tahrip olan alt ve üst yapının yenilenmesi  ve bundan sonra böyle bir olayın yaşanmasının önüne geçmek için su depoları, dere ıslahı ve yağmur suyu toplama ve altyapı iyileştirme  master planı hazırlandığını söyledi. Bu projenin toplam maliyetinin toplam 50 milyon TL olduğunu, kısa, orta ve uzun vade olmak üzere en geç 3 yıl içinde de tamamlanacağını vurgulayan Başkan Muzaffer Bıyık selden etkilenen vatandaşlara bugüne kadar 840 bin TL nakdi yardım yapıldığını da ifade etti. 
Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Özkan’da sel günü ile ilgili sinevizyon gösteriminde hangi çalışmalar yapıldığını ve bundan sonra yapmayı düşündükleri projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.  Marketin olduğu noktada 1200’lük boruyla 400 metrelik yeni hat döşeyeceğiz ve burada bulunan diğer hatlara bağlayacağız, yaklaşık maliyeti 1 milyon 850 bin lira. Aşık Veysel Caddesi’nde yeni projelendirme yapacağız ve 1800 metre yağmur suyu hattı planladık. Hastanenin oradaki İsra Sokak’a 600’lük hat döşenecek. Üst yapımızı da bir daha bozulmamak kaydıyla yapacağız. Lokman hekim Caddesi’ndeki ızgaralarımızı arttırıp sıkıntıyı çözeceğiz. Aşıroğlu caddesine hem yağmur suyu hem de kanalizasyon Atatürk Caddesi’ne de kanalizasyon hattı yapılacak. Önümüzdeki yıl çalışmalar başlayacak yaklaşık 10 milyonluk bir yatırım olacak.
 
İÇME SUYU ÇALIŞMASI
Yapacağımız çalışmalar 28 milyon 485 bin tutacak. Hazır yollarımız kazılacakken, içme suyu konusunu da gündeme alacağız. Vatandaşımızın geçmişe dair bir kazdığınız yeri tekrar kazıyorsunuz şeklinde eleştirileri vardı. Yeni depo merkezleri ve irsaliye hatları oluşturacağız. Darıca’da bir daha böyle bir şey olursa kimse susuz kalmayacak. Bunların maliyeti de 26 milyon 450 bin lira tutuyor. Bunlarla birlikte Darıca’ya sadece altyapıyla alakalı 50 milyonluk bir yatırım yapacak. Önümüzdeki üç yıl içerisinde Darıca’nın tüm sorununu halledeceğiz.”
CHP Grubu adına konuşan Aydın Işık ise geçmiş bugünkü belediye yönetimini 15 yıl boyunca önlem almamaları nedeniyle eleştirdi. Işık, ‘’tüm uyarılara rağmen bu konuda çalışma yapılmadı oysa önlamlar alınabilirdi ama üzücü bir olay yaşadık umarım bundan ders çıkartırız.’’ Dedi.
Başkan Muzaffer Bıyık’ta Işık’ın konuşmasına yanıt vererek yapılan çalışmalara haksızlık edilmemesini, gerek alt yapı gereksede ıslah çalışmalarının belediye tarafından yapıldığını ifade ederek;’’ ne yazık ki alt yapımız böyle afeti kaldıramadı. Bundan bir ders alıp önümüze bakacağız.’’ Şeklinde konuştu. 
CHP Grubunun taşeron işçilerine zam yapılması ile ilgili önergesini cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık bu konuda sendika ile görüşmelerin devam ettiğini yakın zamanda bir sonuç alacaklarının altını çizdi. 
Önergelerin cevaplandırılmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 4 gündem maddesi oylanarak kabul edildi.