Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zafer Bayramı'nı kutlamak için engel tanımadılar

Zafere giden yoldaki engellerin cesurca aşıldığı 30 Ağustos'u, bütün engelleri aşarak bir tekne turunda coşkuyla kutladılar.

Zafer Bayramı'nı kutlamak için engel tanımadılar
02 Eylül 2016 - 10:22
30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla ve gururla 94. kez kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehitlerimizin ve gazilerimizin anıldığı törenlerde kimi zaman duygusal anlar yaşandı çoğu kez de şükran duyguları dile getirildi. Eskihisar’daki kutlamalar ise Zafer Bayramı’nın kutlanmasına vesile olan mücadele ruhuna yakışır bir etkinlikle yapıldı. 30 Ağustos’ta yaklaşık 30 engelli, zafere giden yoldaki engelleri aşarcasına, bir tekne ile Marmara Denizi’ne açılarak Zafer Bayramı’nı kutladı. Nefes Doğa Sporları’nın, Darıca Bir Umut Engelliler Derneği ve Darıca Belediyesi ile gerçekleştirdiği projede, engelliler hem güzel vakit geçirdiler hem de bu bayramı armağan eden Atatürk’ü saygıyla andılar. Nefes Doğa Sporları kurucusu Mustafa Atay, o günü şöyle anlattı:
“Hiçbir zafer yoktur ki engelleri aşmadan kazanılsın. Zafere giden yollar engellerle doludur ve onları aşarken kendinizi de aşarak zafer kazanırsınız. Engelleri aşma adına yola çıkmışken elbette ki engelli arkadaşlarımızı aramızda görmek istedik. Onların mutluluğunu görmek günümüzün daha da güzel geçmesine sebep oldu. Şehitlerimiz için denize karanfil attık ve gazilerimizi hep birlikte alkışladık. Gözlerindeki heyecan ve umut bize de enerji verdi. Bundan sonra her fırsatta birlikte birçok projeye imza atacağız. Hayatın içinde ama hayata girememiş dostlarımızı biraz olsun hayatın içine çekerek mutlu olacakları bir ortam yaratmak zafer kazanmış gibi mutlu etti bizi. Hem her türlü ortam ve şartta tarihimizin en değerli zaferini kutlamış olduk hem de bu zaferi kutlamak için hiçbir şeye ihtiyacımız olmadığını, sadece birlik olmanın yeterli olabileceğini göstermiş olduk.”