Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fırıncılar Odası uyardı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, corona virüs (COVID-19) önlemleri kapsamında ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı ile ilgili genelge yayımladı.

Fırıncılar Odası uyardı!
26 Mart 2020 - 13:15
 Buna göre piyasaya arz edilen ürünleri, tüketicinin doğrudan alması engellenecek. Ekmek ve ekmek çeşitleri, gıda ile temasa uygun kağıt veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecek. Açık alanlarda ambalajlı veya ambalajsız ürün satışı yapılmayacak.
 
VİRÜSE KARŞI TOPTAN MÜCADELE
Konuyla ilgili açıklama yapan Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı,  “Son çıkan genelgedeki kriterlere zaten Kocaeli büyük çoğunlukta uyuyor. Genelgeye göre ekmek poşette satılabilir. Vatandaşın direkt temas edemeyeceği market dolaplarında satılabilir. Bunlar satış kriterleri. Ancak az da olsa bu kriterleri çiğneyen bazı yerler vardı. Örneğin cami önlerinde, Pazar yerlerinde açıkta ekmek satılıyordu. Şimdi bunlar Korona virüs tedbirleri kapsamında tamamen yasaklandı. Bu tip satışlara karşı önlemler arttırıldı. Ancak illa ki gözden kaçan, satış yapan olacaktır. Ben de vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu şekilde hijyenden uzak, açık satılan ekmekleri almayın. Çünkü Korona virüse karşı toptan bir mücadele içindeyiz. Devletimizin aldığı önlemlere uymakla yükümlüyüz.”dedi