Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'dan cinsel istismar yasasına tepki

CHP Darıca İlçe Kadın Kolları, Cinsel İstismar Yasa Tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı. Parti binası önünde yapılan basın açıklamasına CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Darıca İlçe başkanı Yakup Törk, CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık ve partililer katıldı.

CHP Darıca'dan cinsel istismar yasasına tepki
22 Kasım 2016 - 10:19
CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çağlar, yaptığı basın açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Devletin görevi çocukları korumak ve gözetmektir. Ancak bu yasa ile cinsel ilişkide rıza yaşı 12’ye düşürülerek, çocuklarımız taciz ve tecavüzcülere teslim edilmek isteniyor. Bu yasa taciz ve tecavüzü teşvik yasasıdır. Tecavüzcüler kendini reddeden kadınlara, taciz ve tecavüz etmekten çekinmeyeceklerdir. AK Parti tecavüzcüyü kurtaracak yasayı yasallaştırırsa, toplumun başına taciz ve tecavüzcüler musallat olacaktır. 12 yaşında çocuklara tecavüz edenler ruhen hastadır, tutuklanmalı ve tutukluluğu süresince de tedavi edilmelidirler.
9 Aylık bebeğe tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. Bizler artık çocuklarımızı bu ülkede güven içinde büyütmek istiyoruz. Ancak milletin vekilleri, bu güven ortamını sağlayacaklarına, tam tersine, artık sokakta tek başına yürümeye korkan nesiller, kadınlar oluşturmaya çalışıyor. Tecavüzü meşrulaştırmaya yönelik bu şekilde bir önergenin meclise gelmesi bile tek başına suç olmalıdır. Daha dün Özgecan çığlıkları atan; Özgecan’ın sesi olmaya çalışan biz kadınlar bu tasarının yasalaşmasına kesinlikle çığlık atarcasına “HAYIR” diyoruz. Bu teklifle gelecek olan düzenleme Anayasamızın, imzaladığımız ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerin ihlalidir.
Okul sırasında ‘özgürlük’ yazması gereken çocuklar, evlerinde tecavüzcülerine hizmet etmesinler diye verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizler, siyasi görüş, inanç ya da parti farkı gözetmeksizin tüm Türkiye’yi çocuklarımız için, geleceğimiz için ses vermeye, Türkiye’yi bu utanç yasasından kurtarmak için gösterdiğimiz direnişe omuz vermeye çağırıyoruz. Bu utanca sessiz kalmamalıyız. Bu tasarıya hep birlikte dur demeliyiz.