Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MedicalPark'ta solunum bozuklukları kursu

Tüm Uyku Tıbbı ve Teknologları Derneği (TUTDER ve Medical Park Gebze Hastanesi işbirliği ile hayata geçirilen “Polisomnografi ve Uyku Teknolog Kursları” Park Gebze Hastanesi’nde devam ediyor.

 MedicalPark'ta solunum bozuklukları kursu
29 Aralık 2014 - 08:19
 
 
Tüm Uyku Tıbbı ve Teknologları Derneği (TUTDER) Başkanı Uz. Dr. Nuriye Yılmaz, pek çok hastalığa davetiye çıkaran uyku apnesine ilişkin şu bilgileri verdi: “Uyku, yaşamımızın üçte birini geçirdiğimiz, vücutta birçok fizyolojik değişikliklerin meydana geldiği, yaşamın devamı için mutlaka gerekli olan farklı bir bilinç durumudur. Artık bilinmektedir ki, uyku hastalıkları yaşam kalitesini bozar, kalp ve beyin damar hastalıkları ve metabolik hastalıklar başta olmak üzere birçok hastalığa neden olur ve bunun sonucu olarak yaşam ömrünü kısaltır” dedi.
 
“YETERSİZ UYKU SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR”
 
Doktor Yılmaz, “Mevsim geçişlerinde yeterli ve kaliteli uyku gereksinimini karşılamakta etkilerinin olduğunu belirterek bu durumun zihinsel işlev bozukluklarına, okul performansı ve mesleki başarıda düşüşe, günlük hayat kalitesinde bozulmalara, hastalıklara karşı vücut direncinin azalmasına, ağrı ve acılara dayanma gücünün zayıflamasına, ruhsal problemlerin çıkmasına ve pek çok sosyal ve tıbbi probleme yol açabilir. Sürekli uyuma isteği kadar, istenildiği halde uyuyamamak da büyük sorun oluşturabilir. Her iki durum da ciddi bir hastalığın habercisi olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Aşırı uykulu veya uykusuz olmanın en önemli sebepleri; horlama, uykuda solunumun durması (uyku apnesi), narkolepsi (gündüz aşırı uyku eğilimi) ve huzursuz bacak sendromu gibi uyku hastalıkları ya da depresyon gibi ruhsal rahatsızlıklardır. Bu durumlardan herhangi biri yaşanıyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır” diye konuştu.