Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu'nu Gebze'den binlerce insan uğurladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşünde Gebze’den binlerce kişiyle yürüyerek geçti.

Kılıçdaroğlu'nu Gebze'den binlerce insan uğurladı
07 Temmuz 2017 - 11:08
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran tarihinde Ankara’dan Adalet Yürüyüşünü başlattı. Binlerce kişiyle Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Kılıçdaroğlu, dün geceyi Gebze Topçu Kışlası’nda geçirdi. Sabahın erken saatlerinde Gebze’de basın mensuplarıyla toplantı yapan Kılıçdaroğlu, “Buradan Avrupa Parlamentosuna seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki, Türkiye’de bakın bir adalet yürüyüşü yapıyoruz. On binler var. Bir referandum yaptık. Yüzde 50’den fazlası bu ülkenin demokrasi istiyor. Dolayısıyla AB ile ilişkilerin askıya alınması değil daha sağlıklı ve tutarlı sürdürülmesi gerekiyor. Bu konuda umarım bizim adalet arayışımıza da destek vererek Türkiye ile ilgili ilişkilerin devamı yönünde karar alırlar. Bu da bizi memnun eder. Çünkü adalet sadece Türkiye için değil bütün insanlık için geçerli olan bir kavramdır. Avrupa Parlamentosu’nu da adil davranarak Türkiye ile olan ilişkileri sürdürme yönünde bir karar alır umuduyla hepinize selamlar saygılar sunuyorum" dedi. 
 
KOCAELİ’YE TEŞEKKÜR 
Adalet yürüyüşünü değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Güzel bir gündeyiz. Hak, hukuk, adaleti daha çok söyleyeceğiz. Bugün Kocaeli’nden ayrılıyoruz. Bütün Kocaelililere yürekten teşekkür ediyoruz. Bize gösterdikleri ilgiden ötürü. Biz onlar için de bütün Türkiye için 80 milyon için adalet istiyoruz. Ve adalet için yollara çıktık. Ve bu yolculuğumuz sürecek. Bugün İstanbul’a giriyoruz. Son derece mutluyum, huzurluyum. Kimsenin burnu kanamadan uzun bir yolculuğu kat edip, İstanbul il sınırlarına girmiş olacağız. Umarım bizi izleyen gazeteci arkadaşlar da son derece memnunlardır. Çünkü onlar da bizimle birlikte uzun bir yolculuk yaptılar. Birlikte ayın 9’unda pazar günü bu yürüyüşümüzü tamamlamış olacağız. Ama adalet arayışımız devam edecek" diye konuştu. 
 
BEYAZ GÜVERCİN UÇURDU 
Kılıçdaroğlu, basın toplantısı sonrası Gülden isimli çocuk tarafından karşılandı. Küçük çocuk, daha önceden birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikleri tabloyu Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Öte yandan Kılıçdaroğlu Gebze Topçu Kışlası’nda beyaz güvercin uçurduktan sonra yürüyüşüne başladı. 
 
ŞEHİT AİLESİYLE YÜRÜDÜ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gebze’de şehit ailesi ile birlikte bir süre yürüdü. Anibal Kavşağı’nda bir araya gelen bazı vatandaşlar Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’lileri rabia işareti yaparak protesto ederken, Kılıçdaroğlu protestolara alkış ve “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla karşılık verdi. 
 
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gebze’den geçişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı. Emniyet mensupları yol kenarlarında ve üst geçişlerde güvenlik önlemi alırken, bölgede adeta kuş uçurtulmadı.