Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bisiklet projesinde Darıca'ya yer yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen KOBİS (Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi) Projesi görmüş olduğu yoğun ilgi ve gelen talepler doğrultusunda, 2. etap çalışmaları başlatıldı. Ancak, Darıca, bu projeden yine mahrum edildi.

Bisiklet projesinde Darıca'ya yer yok!
30 Mayıs 2016 - 09:48
Projenin 2. etabı kapsamında, 12 yeni istasyon kurulması, 185 adet park ünitesi ve 100 adet bisiklet alımı yapılması planlanıyor. 2. etap kapsamında, Körfez, Derince, İzmit, Kartepe, Başiskele ve Gölcük ilçelerine yeni istasyonlar kurulacak. 3. etap kapsamında ise Gebze ve Karamürsel ilçeleri de sisteme dahil edilecek.
İzmit’te bulunan 18 istasyona tüm ilçelerde kurulacak 12 Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi istasyonu daha eklenmesi kapsamında ihale düzenlendi. Akıllı bisiklet 2.etap ihalesinde 2 milyon 899 bin TL bedelle Yapidrom Şehir Dizaynı Ltd. Şirketi kazanan firma oldu. İhaleyi kazanan yüklenici firma Akıllı Bisiklet Sistemi 2. etabının çalışmalarına başlayacak.
 
YENİ İSTASYONLAR
KOBİS 2. etabında kurulacak istasyonlar ise Körfez Tütünçiftlik Sahil, Derince 60 Evler Sahil, İzmit Outlet Center, İzmit Bekirdere Üçyol Zincirlikuyu Camii, İzmit Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Yenişehir, İzmit Tramvay Terminal, İzmit Körfez Sanayi Sitesi, Kartepe Köseköy M.Y.O., Kartepe Kartepe Belediyesi, Başiskele Naila 2, Karşıyaka Sahil, Gölcük Kongre Sarayı Parkı Gölcük Sahil, Gölcük Değirmendere İskelesi şeklinde olacak.
 
DARICA YİNE YOK
Geniş bir sahil şeridi bulunan ve İstanbul’a yakınlığıyla bölge halkının adeta merkezi haline gelen ilçemiz Darıca ise bu projeden yine nasibini alamadı. 1. ve 2. etap projelerine dahil edilmeyen Darıca, 3. etap projesinde yer almak istiyor. 3. etap projelerine Gebze ve Karamürsel dahil edilirken, Darıcalılar, bu projenin neden Darıca’ya yapılmadığını merak ediyor.