Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fırıncılar zam için toplanıyor!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, tüm şube başkanlarıyla bir toplantı yapmaya hazırlanıyor. Yılbaşına kadar zam talebinde bulunmayacak olan fırıncıların bu toplantısından çıkacak karar merakla bekleniyor

Fırıncılar zam için toplanıyor!
13 Eylül 2019 - 09:47

Un, maya, doğalgaz, elektrik ve yakıt gibi giderleri 2019’un ilk 9 ayında yüzde 30 zamlanan fırıncılar, bu maliyetleri karşılayamayacak durumda olduklarını ifade ediyor. Lokal olarak belirli illerde zamlar yapılsa da bazı illerde birçok ilde fiyatlarla ilgili güncelleme olmadı. Bugün İstanbul’da bugün halk ekmek poşetli ürünlerde yüzde 40’a varan zamlar aldı. 

 

KOCAELİ DE KATILACAK 

Ülke genelindeki tüm fırıncılar, 20 Eylül’den sonra hem maliyetlerindeki artışı hem zam tekliflerini konuşmak için bir araya gelecek. Bu toplantılarla tüm illerdeki şube başkanları bir araya getirecek. Kocaeli’den de bu toplantıya katılım olacak. Bilindiği gibi 5 Ağustos’ta Kocaeli’de ekmeğe zam yapılmıştı. Bu zamla birlikte 210 gram ekmek 1,25 TL’den satılıyordu. Yeni zam ile beraber ekmek 280 grama çıktı ve fiyatı 1,75 TL oldu.

 

TEK GRAMAJ 

Yeni zam alan illerden Kocaeli’de yeni bir zam talebinin olması beklenmiyor. Diğer illerde ise yılbaşına kadar zam talebinin gündeme getirilmeyeceği üzerinde duruluyor. Toplantıda ülke genelinde tek gramaj ve yılbaşı sonrası zam oranlarının belirlenmesi üzerinde durulacak.