Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yaşadığı baraka yanınca ortada kaldı

Darıca'da yalnız yaşayan 62 yaşındaki Muradiye Büyükay, depremden bu yana yaşamını sürdürdüğü derme çatma barakasının yaklaşık olarak 3 ay önce çıkan bir yangınla kül olmasıyla birlikte ortada kaldı. Şimdilik komşularının evine sığınan Muradiye teyze, kış mevsimi gelmeden önce kendisine yeni bir baraka yapmaya başladığını söyledi

Yaşadığı baraka yanınca ortada kaldı
19 Ekim 2017 - 09:26

Darıca Osmangazi Mahallesi, Aşıroğlu Caddesi Ufuk Spkak’taki başkasına ait arsa üzerinde derme çatma bir barakada kedileriyle birlikte yaşam savaşı vermekteyken yaklaşık 3 ay önce çıkan bir yangın sonrası ortada kalan Muradiye Büyükay’a komşuları sahip çıktı.

 

Suriyelilere yaptıkları yardımım bana yapmıyorlar

Komşularına daha fazla yük olmak istemediğini söyleyen Muradiye Büyükay, başını sokabilecek kadar bir ev dahi olsa razı olacağını söyledi. Yaşlı kadın, bu nedenle başvurduğu ilgili makamların kendisine sahip çıkmadığını belirterek, ‘’ Kaymakamlıktan bana, 250 TL’ye kiralık ev bul’ dediler, 250 TL’ye ev nerede var ? Bulamadım. Sosyal Yardımlaşma Vakfına çıktım, dedim ki, ‘Suriyeliler’e yardım ediyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz?’ Dediler ki, ‘Suriyeliler gözünüze mi battı?’ Batmadı ama, ayırım yapmayın herkesi bir tutun dedim’’ şeklinde konuştu.

 

Kendisine yeni bir baraka yapıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlardan temin ettiği hurda tahta ve kalaslarla kendisine yeni bir kulübe yapmaya başlayan Muradiye Büyükay, bu konuda komşusunun bir oğlunun yardımcı olduğunu söyleyerek, kulübesini bir an önce bitirip içine girmek istediğini sözlerine ekledi.

Bir ev bulunması halinde kedilerini birlikte götüreceğini belirterek onlarsız yapamayacağını, aksi halde yaşamının geriye kalan kısmını yapacağı yeni kulübesinde geçirmek istediğini belirtti.