Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Aşura Matemi merasimi

Türkiye Caferiler Vakfı’nın her sene düzenlediği Aşura Matemi, bu sene yine Darıca'da yapıldı. 



Darıca'da Aşura Matemi merasimi
11 Ekim 2016 - 16:08
Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen  Aşura Matemi’ne Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, GTÜ Rektörü Prof Dr. Haluk Görgün, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, muhtarlar, STK’lar ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 



FETÖ’YÜ LANETLEDİLER 


Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın yaptı. Kerbela'da yaşanların bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirten Apaydın, bugün İslam coğrafyasında yaşananların İslam düşmanlarının fitne ve fesadı olduğunu söyledi. Apaydın, şöyle devam etti:  "İslam coğrafyasında yaşananlar, bu ayrımcılılar sebebi bizi birbirimize düşüren ve bu bulanık sudan faydalanmak için çalışan İslam düşmanlarının fitne ve fesadıdır. Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altıda birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir güçün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Pensilvanya’daki FETÖ’yü de lanetliyoruz. O kadar masum insanın canını aldılar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz"



KARABACAK: KERBELA ORTAK YASIMIZ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da Kerbela'da yaşananların tüm İslam aleminin ortak yası olduğunu söyledi.   Karabacak burada yaptığı konuşmada ‘’Bu matem hepimizin matemi. Birbirimize ayrı gözlerle bakmamalıyız. Gönlümüzü açalım güzelce. Kerbela olayı tarihten alınması gerek bir derstir. Hepimiz kardeşiz, hepimiz Müslümanız. Üzerimizde oynanan oyunların farkındayız ve biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyacağız’’ dedi.
 
ÖZAK: KARANLIK DÜŞÜNENLERE KARŞI EL ELEYİZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanvekili Zekeriya Özak, burada yaptığı konuşmada’’ Bugün hüzünlü bir gün. Biz bu derin acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Karanlık düşünenlere karşı el ele duracağız.. Allah bizlere başka acılar yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz’’ dedi
Törene katılan kadınların siyah giydikleri, başlarına üzerinde 'Ya Hüseyin ya Saniye' yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladıkları görüldü. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında da bulundu.