Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ceyhan; ''Hiç kimse terör örgütünün sözcülüğüne soyunmayacak''

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il binasında yaptığı açıklamasında Darıca’da HDP İl Başkanı İbrahim Ergin’e polisin müdahalesi ile ilgili olarak “Hiçbirimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine sözlü olarak bomba atmayı haklı göstermez. Hiç kimse terör örgütünün sözcülüğüne soyunmayacak'' dedi.

Ceyhan; ''Hiç kimse terör örgütünün sözcülüğüne soyunmayacak''
02 Kasım 2016 - 08:47
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, yerel ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Ceyhan, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonları değerlendirirken “Bir kişinin gazeteci, siyasetçi, il başkanı olması çıkıp da bu ülkedeki binlerce kişinin şehit edilmesine sebep olan bir terör örgütüne maddi manevi veya kalemiyle destek olması onu haklı bir noktaya götürmez. Hiçbir statü yargıdan üstün değildir” dedi.
 

‘HİÇ DURMADAN YOLA DEVAM’

Açıklamasında İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Hatırlarsanız bir sene önce 7 Haziran seçimlerinin gölgesinde bir seçime gitmiş ve seçim neticesinde de halkın takdiri ile yüzde 56,5 oyu milletimizden almıştık. Milletimize böyle bir imkan tanıdığı için teşekkür ediyorum. Bizler AK Parti ailesi olarak Türkiye ve Kocaeli genelinde 7 Haziran seçimlerinin vermiş olduğu mesajı asla unutmadık, unutmayacağız. Bütün çalışmalarımızı milletimizin uyarısı mesajı ile bir yıl içerisinde hiç durmadan yola devam dedik” dedi.
 

‘BİR İLKE VESİLE OLDUK’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü değerlendiren Ceyhan, “Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta 29 Ekim haftasıydı. Cumhuriyetimizin 93’üncü yaşını kutladık. 93 yıl önce olduğu gibi ilk günkü heyecan ve aşkla kutlama yaptık. Türkiye’de örnek olabilecek türde 7 il başkanımızla beraber ve her ay düzenli olarak bir araya gelerek 29 Ekim’i beraber kutlayalım diye bir teklifte bulunmuştuk. Vali beyin de oluruyla hep beraber il başkanlarımız Sayın Valimiz Başsavcımız orduya mensup olan komutanlarımız ve halkımız olarak birlikte yürüdük. Kent adına bir ilke vesile olmanın da haklı gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.
 

‘BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN İSTİYORUZ’
Yürüyüşe tepki gösterenlere de cevaben Ceyhan, “Kentte trafiği kitlediniz varın siz yürümeyin gibi çatlak sesler de çıktı. Bizler toplumsal bilinçle yürüdük. Sessiz ama gururlu bir yürüyüşü gerçekleştirdik. Birlik ve beraberliğin daim olmasını istiyoruz. 56,5’un dışında alanı yok saymıyoruz, saymayacağız da. Esasen ‘İktidar partisinin il başkanı bu işlere pek bakmaz kimseyi dinlemek işine gelmeyebilir’ düşüncesine yönelik biz öyle bakmıyoruz” ifadelerini kullandı.
açıklamalarında bulundu.
 

‘KONGRE TAKVİMİMİZDE NETLİK YOK’

Ardından teşkilat çalışmaları hakkında da bilgi veren Ceyhan, “Çok çalışıyoruz. Kocaeli teşkilatları büyük bir aile. Özellikle yavaş yavaş 2017 ve 2018’e yaklaşırken yerel hizmetlerin takibi konusuna daha fazla önem veriyoruz. STK toplantılarımıza da devam ediyoruz. Cumartesi günü Körfez’de ikincisini yapmayı planlıyoruz. İlk Darıca’daydı. Bu hafta Cemil beyle katılacağız. Kongreyle alakalı belirlenmiş bir takvim yok. 2017 Şubat’ta iki yılımız doluyor. Ama ortaya çıkan yeni anayasa ve referandum gibi çalışmalar var. O yüzden bir netlik yok. Kongreler AK Parti’de açık, şeffaf ve kuralıyla yürütülen bir seçim sürecidir” dedi.
 

‘KİMSENİN STATÜSÜNE BAKILMAKSIZIN…
’
Ceyhan, HDP’li Gültan Kışanak’ın tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne konulmasını da değerlendirerek “Güvenlik güçlerimiz terörle bağlantısı olan kim varsa statüsüne bakmadan hukuk çerçevesinde elinden geleni yapıyor. Bize düşen de hukukun yürümesine destek olmaktır. Cumhuriyet Gazetesi ile de alakalı süreci aynı çerçevede değerlendiriyoruz. Bir kişinin gazeteci, siyasetçi, il başkanı olması çıkıp da bu ülkedeki binlerce kişinin şehit edilmesine sebep olan bir terör örgütüne maddi manevi veya kalemiyle destek olması onu haklı bir noktaya götürmez. Bir kişi sadece gazeteci olduğunuzdan niye içeri alınıyorsunuz sorunu toplumsal olarak doğru bir kanaat olmadığını hukukun hızlı işletilme talebini her birimizin talebi olarak da karşısında durduğunu ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.
 

‘HİÇBİR STATÜ YARGININ ÜSTÜNDE DEĞİL’

Basın mensuplarının sorusu üzerine Darıca’da HDP İl Başkanı İbrahim Ergin’e polisin müdahalesi ile ilgili olarak da Ceyhan, “Hiçbirimizin statüsü bu ülkenin birlik ve beraberliğine sözlü olarak bomba atmayı haklı göstermez. Hiç kimse terör örgütünün sözcülüğüne soyunmayacak. Aşırılıklar varsa dikkat etmek lazım. Sonuçta herkesin suçunu adalet bağlayacak. Muameleyi ben görmedim ama teknik olarak hiç kimsenin statüsü bu ülkenin yargısından üste değildir” diyerek sözlerini noktaladı