Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Eski Milletvekili Amasyalı'ın okul isyanı

19. Dönem Kocaeli Milletvekili İsmail Amasyalı, akrabasının vasiyeti üzerine 1 Milyon Sekiz Yüz Bin TL harcayarak tadilat masraflarını üstlendiği eski bir okulun, bir bölümünün daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dönüştürüldüğünü, eşinin adının yer aldığı Çok Amaçlı Salonun girişinde yer alan tabelanın da sökülerek kaldırıldığını söyleyerek, Kocaeli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol sözleşmesini ihlal edenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması içi

Eski Milletvekili Amasyalı'ın okul isyanı
22 Ekim 2019 - 22:29

19. Dönem Kocaeli Milletvekili İsmail Amasyalı, akrabası olan Öğretmen Füsun Erdemir’in vasiyeti üzerine Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesi üzerinde yaklaşık olarak 50 yıldan bu yana hizmet veren  kullanılmaz haldeki Darıca Lisesi Hizmet Binasının tadilatı ve yeniden yapılması için 2014 yılında 1 Milyon Sekiz Yüz Bin TL.  harcadı.

’’Eğitime % Yüz Destek Kampanyası’’ kapsamında Kocaeli eski milletvekili İsmail Amasyalı tarafından onarım masraflarının üstlenildiği içerisinde çok amaçlı salonun da bulunduğu 32 derslikli okulun, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet vermeye devam edeceği kararlaştırılırdı. 

İsmail Amasyalı ve dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile dönemin İl Milli Eğitim Müdürü  Fehmi Rasim Çelik tarafından imzalanan protokolde okulun bundan sonraki adının ‘’Öğretmen Füsun Erdemir  Anadolu  Sağlık Meslek Lisesi olacağı, Çok Amaçlı Salonun adına ise Amasyalı’nın eşi olan ‘’ Özgül Amasyalı’’ ismi veridi.İmzalanan protokolün 5. Maddesi’nin A Bendinde ise ‘’ Okul ve Çok Amaçlı Salona verilecek hayırseverin adı değiştirilmeyecek ve bu isme başka isim eklenmeyecektir’’ ibaresi konuldu

Diğer yandan, 1999’daki depremde zarar gördüğü için prefabrikde hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016 yılında Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşındı. Çok Amaçlı Salonun girişindeki Özgül Amasyalı’nın isminin yer aldığı tabela sökülerek çimento sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin adı verildi. 

 

5 SENEDİR KİMSE BİZİ HATIRLAMADI

Bu gelişmeler üzerine İsmail Amasyalı, yapılan protokolün bazı maddelerinin ihlal edildiğini söyleyerek valiliğe şikayette bulundu.

19. Dönem Kocaeli Milletvekili İsmail Amasyalı, şikayet dilekçesinde, uzaktan akrabası olduğu Öğretmen Füsun Erdemir’in vasiyetini yerine getirmek için 29 05 2014 tarihinde tüm masraflarının tarafından karşılandığı 1.700 Öğrenci kapasiteli eski ve kullanılmayan bir okulun yenilenmesini yaptığını, eşinin isminin verilmesi koşuluyla da Çok Amaçlı bir salon ve baaket, voleybol sahaları ve tribün kompleksiyle birlikte hizmete soktuğunu belirterek, ‘’ Dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile de bunu 29. 05.2014 tarihinde protokol altına aldık. Protokolde olmamasına rağmen dönemin okul müdürünün ricası sonucu bir de okul içerisine tam techizatlı kütüphane yaptırdık.  İl Milli eğitim Müdürü Sayın Rasim Çelik kütüphane kapsına ismimin yazılmasını istemesine rağmen bunu kabül etmeyerek okul içerisinde Füsun Erdemir dışında farklı isimlerin verilmesinin doğru olmayacağını söyledim. Tüm bunların yanısıra 5 yıldan bu yana ne biz, ne de merhum Füsun Erdemir’in hala hayatta olan 95 yaşındaki annesi hiç bir eğitim ve öğretim dönemi açılışlarında telefonla dahi olsa hatırlanmadık.

 

PROTOKOL GEREĞİNİ İHLAL EDENLER SORUŞTURULSUN

Protokoldeki sözleşmelere rağmen okul idarecileri tarafından yasa dışı olmasına rağmen para karşılığı benim yaptırdığım kütüphaneye firma ismi verildi.

Okul kullanım gayesinden çıkarılaıp derslikler bozularak önemli bir bölümü  İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından işgal edildi. Binanın ön yüzünde Öğretmen Füsun Erdemir’in adı yazarken arka kısmına İlçe Milli eğitim müdürlüğü levhası asıldı. Bununla birlikte eşim Özgül Amasyalı adını taşıyan çok amaçlı salon yazısının duvardan indirildiğini, salon içerisi için yaptırdığım ve monte edilen 500 adet sinema koltuklarının yerinden sökülerek başka yerlere nakledildiğini, salon içerisine kolonlar arasına duvarlar örülerek kapatıldığını, tavanlara lüks ışıklandırma ve dekorasyon işlemlerinin gerçekleştirildiğini, İlçe Milli Eğitim Müdürü için makam odaları ve toplantı salonlarının yapıldığını öğrendim. 

Siyasetin okula, kışlaya ve camiye girdiği durumlarda devlet çöker ilkesi ile söylenenlerin tamamının incelenmesini, yolsuzluk usulsüzlük ve bir hakkın gaspına sebebiyet verenler, protokol gereklerini ihlal edenler hakkında idari ve adli işlemlere başlanmasını TBMM İç Tüzüğünün 167.nci maddesi ve Dilekçe Kanunu ve Bilgi Edinme yasası gereği tarafıma yazılı bilgi verilmesini arz ve talep ederim. ‘’ dedi