Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu sokağın trafiğe kapatılmasını istiyorlar!

Darıca Nene Hatun İlkokulu’nun yer aldığı İştirak Sokak’ta öğrenci velilerinin okul giriş ve çıkış saatlerinde sokağın araç servisleri hariç araç trafiğine yasaklanması için yaptıkları girişim sonuç vermedi.

Bu sokağın trafiğe kapatılmasını istiyorlar!
14 Kasım 2017 - 10:18

Darıca Meclisi'ne de konu olan sokak için Veliler, ''Burada araçlar ile öğrenciler birbirine iç içe vaziyette. Zaman zaman çok ucuz atlatılan vakalar yaşadık. Kimsenin istemeyeceği bir vaka yaşanacak olursa, yaşandıktan sonra ahlanmanın, vahlanmanın faydası olmaz” dediler. Yüzlerce kişinin imzaladığı dilekçe Darıca Kaymakamlığı’na iletildi. İmza çalışması yılın ilk haftası içinde gerçekleşmiş, dilekçe yılın başında teslim edilmişti.

 

VELİLER İMZA TOPLAMIŞTI

Nene Hatun İlkokulu’nda ocak ayında gerçekleşen imza çalışması sonrası Darıca Kaymakamlığı’na verilen dilekçede şu ifadeler yer aldı: “Darıca Nene Hatun İlkokulu önünde okula giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan düzensiz park giriş ve çıkışlarının neden olduğu trafik sıkışıklığı özellikle yağışlı havalarda bozuk olan yol düzeninde su birikintilerinin içinde yürümek, başta öğrencileri ve velilerin can güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Öğrenci velileri olarak okul önünde servis araçları dışında sivil araçların okula giriş (08.00-09.00) ve çıkış (14.00-15.00) saatlerinde sokağa giriş yapmamaları eğitim ve öğrenim için gelen öğrencilerin faydasına olacaktır.” Veliler kaldırımı dahi yer almayan sokağın gerekirse tamamen araç trafiğine kapatılması gerektiğini belirtirken, “Burada araçlar ile öğrenciler birbirine iç içe vaziyette. Zaman zaman çok ucuz atlatılan vakalar yaşadık. Belediye zabıtası tarafından duyuruların yapıldığı, kontrollerin sürdüğü söyleniyor ama nereye kadar.  Yetkililerin verilen kararı tekrar gözden geçirmek istiyoruz. Kimsenin istemeyeceği bir vaka yaşanacak olursa, yaşandıktan sonra ahlanmanın, vahlanmanın faydası olmaz” dediler.