Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli halkı artık daha dikkatli olmalı!

Ülkemizde görülen korona virüs vakalarının en yoğun olarak görüldüğü iller arasında Kocaeli’nin de yer aldığı belirtiliyor. İlimizde yaşayan vatandaşların korona virüs tedbirlerine karşı daha özenli davranması bekleniyor.

Kocaeli halkı artık daha dikkatli olmalı!
15 Nisan 2020 - 17:13
 Aralık ayında Çin’de görülen ve hızla tüm dünyaya yayılan korona virüs ile mücadele Mart ayından beri sürüyor. Yetkililer aldıkları tedbir kararlarıyla virüsün ülkemizdeki yayılımının önüne geçmeye çalışırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün vaka sayıları ve gidişat ile ilgili vatandaşlara bilgi veriyor.  Bakan Koca, Türkiye’de korona virüs vaka artış hızının azaldığını, pik yapmaya doğru gittiğini belirtti. Türkiye’de ki güncel korona virüs haritasını paylaşan Bakan Koca, vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Bakan Koca’nın açıkladığı korona virüs yoğunluk haritasında Kocaeli detayı da gözlerden kaçmadı. Vaka yoğunluğu haritasında Kocaeli’de tablonun ciddi olduğu görüldü. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Emine Macit Zeybek, 9 Nisan itibariyle Kocaeli'de koronavirüs vaka sayısının 1.355, vefat sayısının ise 27 olduğunu açıklamıştı. Türkiye'de en çok vakanın görüldüğü iller arasında olan Kocaeli'de şimdilik vaka sayısının kaç olduğu bilinmiyor.
Öte yandan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de korona virüs tedbirleri kapsamında yasağı ihlal eden kişilere cezai işlem yapıyor. Ekipler tarafından yapılan denetimlerde karantina kuralını ihlal eden 7 şahsa, Sokağa çıkma yasağına uymayan 66 şahsa, Sosyal mesafe kuralını ihlal eden 31 şahsa idari para cezası uygulandığını belirtti. Yetkililer vatandaşları gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları ve evde kalmaları konusundaki uyarılarını sık sık yinelemeye devam ediyor.