Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler: Gebze'nin il olması için çalışacağız!

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze’nin artık kalıbına sığmadığını ifade ederek, “Bundan sonra Gebze’nin büyükşehirli il olması için çalışacağız” dedi

Çiler: Gebze'nin il olması için çalışacağız!
09 Mart 2016 - 09:21
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler bir basın toplantısı düzenledi. Gebze Holiday İnn Asia Otel’de düzenlenen basın toplantısına GTO Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan GTO Başkanı Nail Çiler şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutluyorum. 
Tüm günler kadınların olsun. Basın halkın sesidir. Bölgeye yapılacak olan projelerde sizlerle her zaman birlikte olduk. Bugünkü faaliyetlerimizi aktaracağız. Bölgenin sorunların tartışma anlamında bir çalıştay yapacağız.
 
69 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Bölgemiz sanayiye yön veren kuruluşlar bulunuyor. Bölgemizde 13 OSB var. 9 tane de tanımı yapılmış OSB’lerimiz var. 9 tane OSB’nin farklı özellikleri var. 69 bin civarında istihdam sağlanılıyor. Bölgemizde 4 tane OSB’miz istihsaslaşmış OSB. Bu OSB’lerin doluluk oranı yüzde 89. bununla birlikte Gebze’nin tarihi dokusunu da ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu bölgede 2 tane teknopark var. 
Bilişim Vadisi, TSE, TÜSSİDE ve GTÜ gibi önemli kuruluşlar ev sahipliği yapıyoruz. Bugüne kadar bölge ve üyelerimiz yararına yaptığımız faaliyetleri sizlerle paylaştık.
 
BİN 190 KİŞİYE EĞİTİM
Odamız uluslararası ilişikliler bakımından 56 farklı ülkeden gelen misafirlere bölgemizi anlattık ve tanıttık. 24 iş formu yaptık. Fuar organizasyonlara büyük önem veriyoruz. 22 fuara katıldık. Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. Oda olarak ilkleri yapıyoruz. Takip eden değil takip edilen oda olduk. 38 eğitim yapıldı. Bin 190 kişi eğitim aldı. 2 bin kursiyer girişimcilik eğitimi için bekliyor. Mobil eğitim aracı olan tek odayız. Gerektiği zaman yerinde eğitim veriyoruz. Hiçbir eğitimden ücret almıyoruz. Beceri 10 Eğitim’de bin 112 kişi çeşitli fabrikalarda istihdam ediliyor.
 
GOSB İLE ORTAK BİR LİSE
Üye hizmetlerine yönelik en güzel hizmeti nasıl veririz diye bir çaba içerisindeyiz. MARKA’nın sadece illerde yeri var. İller dışında sadece ilçe olarak Gebze Ticaret Odası’nda var. Sosyal sorumluluk faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Geçen hafta Mardin’e gittik. Orada 400 aile ile 4 bin kişiyi giydirdik. Sağlığa da önem veriyoruz. Bölgemizin 3 ayrı noktasına 3 tane 112 acil merkezi açtık. Madde bağımlılığına karşı 16 eğitim verdik. 12 bin 450 öğrenciye ulaşarak eğitim verdik. GOSB ile birlikte bir proje yaparak mesleki ve teknik bir lise yapacağız.
 
YEREL YÖNETİCİLERDEN DESTEK GÖRMEDİK
İş arayanlarla işvereni buluşturuyoruz. Oda olarak artık çok lüks otellerde iftarlar vermiyoruz. Ramazan’da kendi yerimizde ihtiyaç sahiplerine kendimiz hizmet ederek iftar veriyoruz. 400 üniversite öğrencisine her ay burs veriyoruz. Bağışlar konusunda artık sadece ülke içine değil ülke dışına da yardım ediyoruz. Lobi faaliyetleri bizler için de sizler için de önemli. 690 bin nüfusu olan bir bölgeden söz ediyoruz. 2012 yılında bu otelde üniversite ve metro paneli yaptık. Bu paneli yaparken yerel yöneticilerden destek görmedik. Bu konuyu Ankara’ya taşıdık.
 
DİLOVASI’NA 112 ACİL SERVİS
Bu çabalarımız sonuç verdi. tuzla’ya gelen metro Gebze’ye kadar uzatıldı. Vergisini zamanında ödeyenlere bir ödüllendirme sistemi olmasın istedik. Belediye hal yapmak zorundadır. Gebze Hali yeri artık sığmıyor. 
Bölgemize hitap edecek bir meslek hastalıkları hastanesi talebimiz var. Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin araştırma hastanesi olması yönünde bakanımızın bir açıklaması oldu. Gebze’ye metroyu getirmek, Gebze’nin tarihi dokusunu da ön plana çıkarmak. Gebze’nin tarihi yapısına sahip çıkak onları gün yüzüne çıkarmalıyız. Oda olarak Dilovası’na 2 tane 112 acil, bir okul yaptıracağız.
 
GEBZE İL OLMALI
Burayı Büyükşehir statüsünde nasıl il yaparız diye çalışacağız. Coğrafi şartlar ve kurumlar bu yeterli. Birbirimizi yemenin anlamı yok. Biz Kocaeli’ne karşı değiliz. Ancak aile büyüyor. Aile olarak artık kalıbımıza sığamıyoruz. 
Gebze’nin Büyükşehir statüsünde il yapacağız. Bu amaç doğrultusunda bizlere destek verin. Kendimizi aşmamız gerekir. Öncelik Gebze’nin il olması gerekir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de yineden kutluyorum.” dedi.