Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı öğrencilere NASA'dan özel ders!

Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi, Kocaeli’de bir ilke imza attı. Öğrenciler, ülke genelinde 35 okulun katıldığı ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin uzay bilimi NASA ile canlı konferans gerçekleştirdi.

Darıcalı öğrencilere NASA'dan özel ders!
05 Ekim 2016 - 16:42
Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi yine bir ilke imza daha attı. Lisenin Fizik Öğretmeni Zeynep Şahan, geçtiğimiz aylarda İsviçre’nin Surn şehrinde düzenlenen bir programa davet edildi. Bu programda sınavlara giren Zeynep Şahan, sınavlarda başarılı olup ‘Bilime Yolculuk’ programına Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi’ni de dahil etti.
 
KOCAELİ’DE TEK, ÜLKEMİZDEN 35 OKUL
 Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Zeynep Şahan, geçtiğimiz aylarda İsviçre’nin Surn şehrinde düzenlenen bir programa davet edildi. Bu programda sınavlara giren Zeynep Şahan, ödül olarak NASA ile ortak düzenlenen programa dahil edildi. Kocaeli’de sadece Darıca’nın, ülkemizde ise 35 okulun dahil olduğu bu program ile ilgili bilgi veren Zeynep Şahin, ‘’Okul Müdürümüz Yakup Çelik’in de büyük destekleriyle bu programlarda başarılı olduk ve okulumuzu bu özel programa kaydettirdik. Prof. Dr. Feryal Özel, hem ülkemizin gururu hem de dünyaca ünlü bir astrofizikçi. Çocuklarımızın kendisinden tele-konferans şeklinde ders alması çok önemli bir şey’’ dedi.
 
MÜDÜR ÇELİK: BU PROGRAM ÇOK ÖZEL
Programla alakalı konuşan Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi Müdürü Yakup Çelik ise, ‘’Zeynep öğretmenimizin büyük gayretleriyle öğrencilerimiz bu özel programdan faydalanıyorlar. NASA ile canlı bağlantı kurup özel ders alıyorlar. Bu çok ama çok önemli bir şey. Dünyaca ünlü bilim adamları ve bilim kadınları öğrencilerimize tele konferans şeklinde ders verecek.  Bu programda emeği olan herkese teşekkür ederim’’ dedi.
 
DÜNYACA ÜNLÜ İSİMDEN ÖZEL DERS
Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin uzay bilimi NASA ile canlı konferans gerçekleştiren öğrenciler, NASA’da çalışan dünyaca ünlü profesör doktor Feryal Özel’den ders aldılar. Dünyaca ünlü Türk astrofizikçi Feryal Özel, Harvard Üniversitesi'nde astrofizik üzerine doktorasını tamamlayan ve adının ilk kez 2003 yılında dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte "Büyük fikirler" listesine alınmasıyla tanındı. 2002 yılında NASA İleri Araştırmalar Enstitüsü'nde görev yaptı. 2005'te profesör olan Feryal, Özel halen NASA ve Arizona Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Konferansta Darıcalı öğrencilere çeşitli dersler ve nasihatlar veren Özel, tüm öğrencilere hayatları boyunca başarılı olmalarını diledi.