Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Marmaray 2018 yılı sonuna kaldı

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Marmaray’ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı yapımı için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık.” dedi.

Marmaray 2018 yılı sonuna kaldı
29 Kasım 2016 - 08:13
TCDD’nin demiryolu sektörünün milli kaynaklarla geliştirilmesi için bağlı iştirakleriyle beraber çalışmalar yürüttüğünü aktaran Apaydın, 2023 yılına kadar 3 bin 500 kilometre Yüksek Hızlı Tren (YHT), 8 bin 500 kilometre hızlı tren ve bin kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere toplam 13 bin kilometre ilave demiryolu yapılacağını söyledi.
Apaydın, Marmaray’ın tamamlayıcısı niteliğindeki Gebze-Halkalı Tren Hattı’nda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Banliyö rehabilitasyonu çalışmalarında bir takım sıkıntılar oldu ama şu anda o sıkıntılar aşıldı. 2018’in sonuna doğru inşallah İstanbul’da hizmet edebilecek şekle gelecek. Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor, belli bir hıza ulaştık.” bilgisini verdi.
Marmara Denizi'nin kenarından dolaşan Marmara Ring Demiryolu Projesi üzerinde çalışmaların aşama aşama ilerlediğini belirten Apaydın, “Buradaki çalışmalar zamanı ve yatırım programı önceliklerine göre yapılmaya devam edecek.” dedi.
Özellikle elektrifikasyon ve sinyalizasyon tasarımı ve yapılması konusunda mühendislik anlamında banliyö hattının bakir bir alan olduğunu belirten Apaydın , “ Elektrik, bilgisayar ve elektronik mühendisleri için burası iyi bir alan sektör durumunda. Demiryolunda kesintisiz iletişim de burada oldukça önemli. Önümüzdeki süreçte çok miktarda araç yapılması planlanıyor. Özellikle makine, metalürji malzeme, komponent üreticisi işletmelerimiz bu alanda birçok parçayı yerli olarak üretebilir.” diye konuştu.