Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yılın Sporcusu seçildi

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Karateci Eray Şamdan, Kocaeli’de yılın sporcusu seçildi

Yılın Sporcusu seçildi
19 Mayıs 2016 - 22:51
 Şamdan, Kocaeli Gazetesi'nin düzenlediği Doruktakiler 2016 ödül töreninde Kocaeli’nin tüm branşlarda en iyi sporcusu gösterildi. Babası ve Antrenörü Adnan Şamdan tarafından yetiştirilen, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a transfer olan Gebzeli Milli Karatecimiz Eray Şamdan, 3 Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından geçtiğimiz yıl Endonezya’nın Başkenti Jakarta’da yapılan Dünya, Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda ülkemize Altın madalya getirerek Dünya Şampiyonu olmuştu. Şamdan daha sonra Güney Kıbrıs’ta 4.Avrupa Şampiyonluğu’na ulaşmıştı.

DÜNYA’NIN 1 NUMARASI

“Doruktakiler-2016” ödül töreninde Kocaeli’nin en başarılı sporcusu ödülü Gebzeli Milli Karateci Eray Şamdan’a takdim edilirken, Şamdan ödülünü babası Adnan Şamdan’ın elinden aldı. Şamdanlar hak ederek kazandıkları ödülden bir hayli memnun kalırken, Kocaeli Şamdanları ayakta alkışladı. Kategorisinde sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en iyi sporcusu olan Şamdan, Dünya sporcu sıralamasında da zirvede yer alıyor. Genç sporcu Gebze’nin amatör spor branşlarında aktif spor hayatını sürdüren tek Dünya ve Avrupa Şampiyonu olma özelliğini de elinde tutuyor.

BAŞARILI KARİYER

Milli formayı ilk kez 2011 Yılında Gürcistan’da yapılan Karadeniz-Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası’nda giyen ve buradan altın madalya ile dönen genç sporcu, ardından 2012 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü olmuştu. Şamdan bu üçüncülükten sonra Konya, Portekiz, İsviçre ve Güney Kıbrıs’ta yapılan Avrupa Şampiyonalarında birinciliği kimseye kaptırmayarak üst üste 4 kez Avrupa Şampiyonu oldu. Milli sporcumuz geçtiğimiz yıl Endonezya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda da kariyerinin İlk Dünya Şampiyonluğu’nu elde etmişti. 10 Türkiye şampiyonluğu da bulunan Eray Şamdan, 5 Avrupa Şampiyonası’nda kürsü yapan, 4 Avrupa Şampiyonası’nda ise rakiplerine hiç puan vermeyen tek sporcu olarak da kayıtlara geçti. Antrenmanlarını ağırlıklı olarak babası ve özel antrenörü Adnan Şamdan nezaretinde yapan Milli sporcu KBB Kağıtspor adına yarışıyor.