Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Her zaman üvey evlat mı olacağız?

Darıca, nüfusu itibariyle Kocaeli’nin en büyük üçüncü ilçesi. 160 binlik nüfusla birçok ilden de büyük olan Darıca, hak ettiği hizmetleri alamayarak adeta üvey evlat muamelesi görüyor.

Her zaman üvey evlat mı olacağız?
01 Mayıs 2013 - 09:34
 İstanbul’un hemen yanı başı olan ve ilerleyen yıllarda büyük bir turizm ile eğitim şehrine dönüşecek olan ilçemizin kurumlarının binaları ise içler acısı.
 
HÜKÜMET BİNASI YETMİYOR
Darıca Hükümet Konağı, bulunduğu konum itibariyle yetmezken, bir çok birim bu konuda büyük sıkıntı yaşıyor. Oldukça sık olan müdürlükler, bazı günlerde bu yoğunluğu kaldıramazken, ‘Tarihi Darıca ilkokulu’ olarak bilinen ve İl Özel İdaresi tarafından restore edilecek binanın çalışmaları ise henüz başlamadı. Bir çok birim ise mevcut hükümet konağından ayrılarak, daha farklı yerlere taşınacak. Yani vatandaşlar, tek bir yere gitmek yerine ayrı yerlerde olacak olan birimlere zor ulaşacak.
 
MİLLİ EĞİTİM PREFABRİKTE
En son YGS’de Kocaeli ikincisi olarak göğsümüzü kabartan ve yaptığı çalışmalarla Kocaeli’nin en başarılı ilçesi olan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binası ise prefabrik bir yapıdan oluşuyor. Böylesi başarılı bir kurumun, prefabrik bir binada hizmet vermesi ise içler acısı olarak değerlendiriliyor.
 
EMNİYETTE SIKINTILI
Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü ise eski karakolunu hizmet binası olarak kullanıyor. Hiçbir şekilde bu binaya sığmayan emniyet güçlerinin yeni binası ise, Bayramoğlu’nda önümüzdeki senelerde yapılacak
 
MÜFTÜLÜK CAMİYİ KULLANIYOR
Darıca Müftülüğü ise Merkez camisinin altındaki Kuran Kursu binasını geçici olarak kullanıyor. Buraya sığmayan ve toplantı dahi yapamayan Müftülük çalışanları, kurum içindeki toplantıları başka yerlerde yapıyor. Darıca Müftülüğünün de acil bir binaya ihtiyacı olduğu kesin.
 
PEKİ YA SPOR MÜDÜRLÜĞÜ?
İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ise Darıca Belediyesi’nin eski zabıta binasının en üst katında hizmet veriyor. Geçici olarak burada hizmet veren Darıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne tahsil edilen yer ise yine eski bir bina. Bu binanın restore edilip, kuruma hala verilmemesi ise akıllarda soru işareti bırakıyor.
 
DİĞER İLÇELER BİZİM KADAR SIKINTILI DEĞİL
Diğer ilçeler, kurum binaları konusunda oldukça şanslıyken, Darıca’da bir çok kurumun bu sıkıntıyı yaşaması hiç ama hiç doğru değil. Sürekli üvey evlat muamelesi gören ilçemiz, nüfusu ve konumuyla Kocaeli’nin en özel ilçesi. Yerel yönetimlerin bu konula ilgili çalışmaları mutlaka olmalı. Lakin, ilçemiz her şeyi her şeyden daha çok hak ediyor. Bu kesin!