Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karaosmanoğlu ve Demirci Yatırımları Gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ile birlikte Çayırovadaki yatırımları inceledi. Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, planlanan ve devam eden projeleri inceleyen Karaosmanoğlu, gün boyunca programını Çayırova’da sürsürdü.

Karaosmanoğlu ve Demirci Yatırımları Gezdi
24 Mayıs 2016 - 18:25
Çayırova programına iş makinesi ve traktör fabrikasını ziyaret ederek başlayan başkan Karaosmanoğlu ve Demirci, daha sonra Çayırova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri inceledi. Fabrika ziyaretlerinin ardından ilk programını Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştiren heyet, Çayırova Belediyesi tarafından yapımı devam eden 2 ayrı projeyi inceledi. Garaj ve Lojistik Merkezi ile Kapalı Semt Pazarı alanında incelemeler yapan Karaosmanoğlu’na başkan Demirci, bilgiler verdi.
 
Lojistik Merkezi İnşaatı Hızla İlerliyor
Garaj ve Lojistik Merkezi ile Çayırovaya önemli bir tesis kazandıracaklarının altını çizen Demirci, “Bu proje ile iki ayrı belediye hizmet garajını tek bir noktada topluyoruz. Burada araçlarımızın bakımlarını yapabileceğiz. Yine aynı zamanda araçların bekleme noktası da burası olacak. Yine Garaj ve Lojistik Merkezimizde depolarımız, bakım atölyelerimiz, garajlarımız bulunacak. Her bir hizmet aracımız burada konuşlandırılacak.” dedi. 2,5 Milyon Liralık Yatırımla Kapalı Semt Pazarı
Diğer bir proje olan Kapalı Semt Pazarı alanı hakkında da bilgiler aktaran başkan Demirci, “İlçemizin ilk Kapalı Semt Pazarını burada inşa ediyoruz. 3500 metrekare alanda yaklaşık 2,5 Milyon Liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Bunun yanısıra 2 ayrı Kapalı Semt Pazarımızı da Akse ve Çayırova Mahallelerine inşa etmeyi planlıyoruz. Semt Pazarlarımızı hem pazar hem de Kurban Bayramlarında kurban kesim ve kontrol noktası olacak şekilde tasarlıyoruz.” dedi.
 
En Büyük Semt Konağı Emek Mahallesi’nde
Cumhuriyet Mahallelerindeki incelemelerin ardından Emek Mahallesi’ndeki Semt Konağının durumu hakkında başkan Karaosmanoğlu’na bilgiler veren Demirci, Semt Konağını tanıttı. İçerisinde Sağlık Ocağı, Anne&Çocuk Kulübü, Bilgievi gibi birçok hizmet biriminin yer alacağını ifade eden Demirci, yıl içerisinde 1 yeni Semt Konağı’nın da Akse Mahallesi’nde açılacağını aktardı. Emek Mahallesi’ne inşa edilen ve tamamlanan Semt Konağı’nın 3 kat ve 1700 metrekarelik kapalı alanıyla en büyük Semt Konağı projesi olduğunun altını çizen Demirci, “2 yeni Semt Konağımızdan birisi olan Emek Mahallesi Semt Konağı’nın inşaatını tamamladık. Bir diğeri ise Akse Mahallesi’nde devam etmekte.
Tamamlandığında 2 yılda 5 mahallede 5 Semt Konağını hizmete açmış olacağız. 300 metrekarelik futbol, basketbol, voleybol, futsal ve sokak oyunlarının oynanabileceği çok amaçlı semt sahasınıda yine Emek Mahallesi Semt Konağının yanında inşa ediyoruz. Ayrıca küçük yaş grupları için çocuk oyun alanlarını kapsayan küçük bir parkında inşasını yine aynı alanda sürdürüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.
Çayırova Belediyesi Kocaeli’nin En Modern Okulunun Yapımında Hız Rekoru Kırdı
Son inceleme programını ise devam eden üstyapı ve altyapı çalışmalarına ayıran heyet, daha sonra 5aylık bir sürede tamamlanan 24 derslikli Çayırova İlkokulu’nu gezdi. Okulun temelinin atıldığı günden itibaren gece gündüz çalışılarak tamamlandığını belirten Demirci, yeni bir okulu bu kadar kısa sürede tamamlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Belediye olarak okul yapımında hız rekoru kırdıklarını vurgulayan ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçede önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Demirci, altyapı ve üstyapıda önemli yol kat ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yeni parkların devam ettiğini vurgulayan Demirci, Çayırova’nın daha yeni projelerle yıl içerisinde tanışacağını vurguladı.
Gerçekleştirilen yatırımların Kocaeli’ye ve Çayırova’ya değer kattığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova’nın büyüyen ve gelişen nüfusuna hitap edecek yatırımlara imza attıklarını vurguladı. Yapılan çalışmaları teker teker incelediklerini ve her zaman takip ettiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, Çayırova’nın eksikliklerini birer birer tamamlayacaklarını söyledi. Yapılan tüm projelerin yerinde olduğunu belirten Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Şevki Demirci’yi tebrik etti.