Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Erdoğan: Türkiye'nin 60 yıllık rüyası gerçek oluyor

Yerli otomobil, Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle kamuoyuna tanıtılıyor.

Erdoğan: Türkiye'nin 60 yıllık rüyası gerçek oluyor
27 Aralık 2019 - 15:34

Yerli otomobil, Gebze'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle kamuoyuna tanıtılıyor.

Cumhurbaşkanı törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ettiğini söyledi.

"Montajcılıktan çok daha iyisine layık olduğunu hep dile getiririz" diyen Cumhurbaşkanı, "Sektördeki ihracatımız 32 milyar dolara ulaştı ama maalesef kendi otomobilimizi üretme çabalarımızda uzun süre netice alamadık." dedi.

Erdoğan "bu konuda birçok adım attıklarını, girişimde bulunduklarını" söylerken "Bizim hayalimiz tüm hakları ülkemize ait olan, tasarımcılarımızın emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen dünyaya adımızı duyuracak bir otomobile sahip olmaktı. Bunun için de bir babayiğit arıyorduk. Nihayetinde milletimizin bu hayaline gönül veren babayiğitler ortaya çıktı ve TOGG’u kurdu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı "Bu iş için mühendislerimiz gecesini gündüzüne kattı, evinden, çocuğundan ayrı kalma pahasına çalıştı, çabaladı. Bunların bir kısmı da yurt dışındaki prestijli işlerini bırakıp, vatanlarına dönen arkadaşlarımızdan oluşuyor" dedi.

Erdoğan: Asgari ücret artışı enflasyonun 3 puan üzerinde

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil arayışının yeni olmadığını belirten Erdoğan "İlk yerli otomobil denemesi olan Devrim’in hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kâbusa dönüştürüldüğünün de örneğidir." ifadelerini kullandı.

"Dün 2 bin 325 lira olarak açıklanan 2020 asgari ücret rakamının ülkeye, iş verenlere ve çalışanlara hayırlı olmasın" dileyen cumhurbakanı "Şimdi bunun üzerinde de spekülasyonlar yapıyorlar. Biz iş başına gelirken bir söz verdik. Ne dedik? İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Bu ne demektir? Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz. Enflasyonun üç puan üzerinde yapılan artış sonunda, asgari ücret 2002’ye göre reel olarak %154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor." dedi.

Erdoğan: Fabrika Gemlik'te kurulacak

"Şimdi merak ediyorsunuz, Bursa’da neresi olacak diye?" diye soran Cumhurbaşkanı "Onun da ben size müjdesini vereyim Gemlikte Silahlı Kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. yaklaşık 4 milyon metrekarelik bu alanın inşallah şu anda 1 milyon metrekaresini buraya tahsis edeceğiz ve süratle de inşallah fabrikamızın orada yapımına başlayacağız." ifadelerini kullandı.