Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kanser tedavisine ASM'den 15 milyon dolarlık yatırım

Kanser vakalarının tedavisi konusunda ünü dünyaya yayılan Anadolu Sağlık Merkezi bünyesine Türkiye’de ilk defa kullanılacak cihazları kattı. Anadolu Sağlık Merkezi yaklaşık 15 milyon dolarlık yatırımı ile kanser hastalığına meydan okuyacak.

Kanser tedavisine ASM'den 15 milyon dolarlık yatırım
28 Eylül 2018 - 09:38
Gebze’de bulunan Anadolu Sağlık Merkezi kanser tedavisinde kemoterapinin yanı sıra tedavinin önemli bir bölümünü oluşturan radyoterapi cihazlarıyla ilgili gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Hastane bünyesine katılan yaklaşık 15 milyon dolar değerindeki yeni cihazlar ve gelişmeler hakkında bilgi veren Anadolu Sağlık Merkezi Radyasyon Onkolojisi Bölümü Direktörü Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, “Radyasyon Onkolojisi alanındaki gelişmeler sayesinde yaşam süresi uzadı ve hastanın yaşam kalitesi arttı. 
Dünyada nadir olarak kullanılan son teknoloji cihazlarla hastalarımıza hizmet veriyoruz” dedi. 
 
“RADYOCERRAHİDE 4 AYRI CİHAZ” 
Türkiye’de daha önce kullanılmayan cihazlarında arasında bulunduğu 4 ayrı cihazla hizmet verdiklerini söyleyen Çağlar, “Radyocerrahi uygulamaları sırasında hedefimiz tümörü yok ederken çevresindeki ışından etkilenebilecek diğer kritik organların maksimum korunmasıdır. 
Bu doğrultuda hastanemizde Discovery RT, Varian Edge, Cybernife M6 ve Radixact cihazlarımız bulunuyor. Hasta tedavi planlamaları Discovery RT cihazıyla yapılıyor. Varian Edge, klasik tedavi teknikleri ve radyocerrahi gibi gelişmiş tedavi yöntemlerini aynı cihaz platformunda toplayan cihazlardan biridir. Kafa ve beden içi tüm tümörler bu cihaz ile kolaylıkla tedavi edilebiliyor ve tümöre yüksek doz verilirken tümör çevresindeki normal dokuları korumak mümkün oluyor” dedi. 
 
TEDAVİ SÜRECİ KISALDI 
Bir diğer radyoterapi cihazının Cyberknife M6 olduğunu belirten Prof. Dr. Hale Başak Çağlar, “Bu cihaz ile hassas 6 eksenli robotik kol üzerine yerleştirilerek ışınlamalarda milimetrik doğruluk sağlanabiliyor. 
Tedavi sırasında robotik kolun hassas hareketleri ile birlikte yaklaşık bin 500 farklı noktadan hasta üzerine ışın gönderilebiliyor. Yüksek doz hızı sayesinde de tedavi süreleri oldukça kısaldı” dedi. 
 
“SAÇLI DERİ KORUNABİLİYOR” 
Bir başka cihaz olan Radixact’in Türkiye’de ilk olarak Anadolu Sağlık Merkezi’nde kullanıldığını söyleyen Çağlar, “Radixact cihazı ile 3 boyutlu gerçek bilgisayarlı tomografi görüntüsü kullanılarak hassas tedaviler yapılabiliyor, en az yan etki ile hasta ışınlanıyor. 
Beyin ışınlamalarında saçlı deri koruması yapılarak hastaların saçları korunabiliyor. Hasta acı hissetmiyor, geniş ve uzun alanlarda kesintisiz tedavi olanağı sağlayabiliyor” dedi.