Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SAĞLIKÇILAR KATLİAMI GREVLE LANETLİYOR

Kocaeli Tabipler Odası Ankara'da yaşanan olayla ilgili olarak Darıca Farabi Devlet Hastanesi önünde anma ve basın açıklaması gerçekleştirdi

SAĞLIKÇILAR KATLİAMI GREVLE LANETLİYOR
14 Ekim 2015 - 10:00
Darıca Farabi Devlet Hastanesi önünde bu sabah gerçekleşen anma ve açıklamaya Sağlık Emekçileri Sendikası, CHP, HDP, Eğitim-Sen, Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde çalışan doktor ve personel de katılarak destek verdi. Grup adına basın açıklamasını Sağlık Emekçileri Sendikası Kocaeli Temsilcisi Burhan Çağlar Usta yaptı. Çağlar Usta yaptığı açıklamada, "2 saat önce tam bu saatte bu ülkenin kalbinde ve bu ülkenin kalbine barış, demokrasi ve emek şiarıyla giden kardeşlerimiz, yoldaşlarımız yanyana bu ülkede emek verdiğimiz dostlarımızı, tam bu saatte canlı veya cansız bombayla kaybettik.
 
BİR GÜNLÜK GREV
120'in üzerinde kaybettiğimiz arkadaşımız, kardeşimiz, yoldaşımız, çocuğumuz var. Bugün 72 saat geçti. Sözümüz kısa yasımız uzun olacak. Yasımz bu ülkeye, bu ülkede zorbaca diktatörce bir iktidar ve bu ülkeye savaş dayatanlara karşı barışı getirine kadar olacak. Yasımız sadece bu kentte değil. Yasımız tüm bu ülkenin ve dünyanın bütün ülkelerinde sürmektedir. Dünyanın bütün ülkelerinde emek ve demokrasi örgütleri bugün bir günlük grev ilan etti.
 
KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ
Bu yası ve acıyı sadece bu ülkede yaşamıyoruz. Halkların kardeşliğinden yana bütün güçler timsah gözyaşları döken tüm iktidarlara karşı acımzı paylaşmak için dayanışma grevine gittiler. Bunları unutmayacağız. Kardeşlerimizi unutmayacağız. Bu katliamda sadece canlarımızı değil. Geleceğe dönük barış ve umutlarımızı yitirmek istemişlerdir. Bugünden sonra birbirimize daha çok destek vereceğiz. Acıya, umutsuzluğa kapılmayacağız. Tam bu saatte yitirdiğimiz kardeşlerimiz için 2 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi.