Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşte Kocaeli'de koronavirüs ile ilgili detaylar!

Kocaeli’deki vaka ve ölüm sayıları ile ilgili yetkililer net bir sayı açıklamazken, vaka sayılarında son günlerde önemli bir düşüş olduğu öğrenildi.

İşte Kocaeli'de koronavirüs ile ilgili detaylar!
04 Mayıs 2020 - 13:49
 Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesi, devam ediyor. Alınan olumlu sonuçlara her geçen gün yenileri eklenirken, artık normalleşme dönemi konuşulmaya başladı. Türkiye’de en yoğun vaka sayısının görüldüğü illerin başında gelen Kocaeli’de ise durumum oldukça iyi gittiği öğrenildi. Kocaeli’deki vaka ve ölüm sayıları ile ilgili yetkililer net bir sayı açıklamazken, vaka sayılarında önemli bir düşüş olduğu öğrenildi.  
 
GÜNDE 150 HASTA İYİLEŞİYOR
Kocaeli’de günlük 150 hasta iyileşirken şimdiye kadar bin 500’e yakın hastanın taburcu olduğu öğrenildi. Kocaeli’de günlük test sayısı ise 2 bin 500’e ulaştı. Bunun yanında Kocaeli’de yoğun bakım ve entübe hastaları sayılarında ciddi bir azalma olduğu görülüyor. Bugünkü günlük vaka sayılarına göre yirmi gün öncesine göre neredeyse yarı yarıya azalmış durumda.
 
KOCAELİ’DE 4 ADET PCR TESTİ CİHAZI BULUNUYOR
Kocaeli’de 4 adet PCR testleri için cihazlar kuruldu, bunlardan 3 tanesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, 1 tanesi de Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda işlem yapıyor. 1 Nisan tarihinden beri Kocaeli’de toplam 43 bin 500 test yapıldı. Günlük bin 500 ve 2 bin arasında test yapılırken şikayete göre 2500 teste kadar çıkılıyor.  
 
75 BİN ZİYARET
Dünyaya örnek olarak gösterilen filyasyon çalışması Kocaeli’de de oldukça tizi bir şekilde yürütülüyor. Kocaeli’de 300 kişiden oluşana 149 ekip ile filyasyon çalışması sürüyor. Sürecin başladığı günden bugüne kadar filyasyon ekiplerinin Kocaeli’de 75 binin üzerinde kişiyi ziyaret ettiği öğrenildi. Öte yandan, Kocaeli’de hastane ve yoğun bakım yatak sayısı olarak sıkıntı yaşanmıyor. Kocaeli’de kamu ve özelde toplam 567 tane yoğun bakım yatağı bulunuyor. Öte yandan, Derince’de tek katlı 250 yatak kapasiteli olarak inşasına başlanan sahra hastanesinin çalışmalarına devam ediliyor. 30-40 gün içinde bu 250 yataklı yoğum bakım ünitesi bitmiş olacak.