Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehidimizin adı ölümsüzleşiyor

Darıca’daki Sokullu Caddesi’nin isminin geçtiğimiz günlerde Barış Pınarı Harekatında şehit olan Ulaştırma Onbaşı Tahsin Sarıtosun olarak değiştiriliyor.

Şehidimizin adı ölümsüzleşiyor
01 Kasım 2019 - 18:30

Darıca Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlığında toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündeme alınan önergeler ele alındı.

CHP Grubunun belediyede bankamatik personelinin ve işten çıkartılan personelin olup olmadığı yönündeki önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık, belediyede çalışmadan maaş alan bankamatik personelinin bulunmadığını belirterek;’’belediyemizde sadece mesai personelimiz var. Diğer türlü bankamatik personeli olarak adlandırılan çalışan prensip olarak uygun görmediğimiz için yoktur’’ dedi.

İşten çıkartılan personeli olup olmadığı yönündeki önergeyi de cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık;’’ kimsenin ekmeğiyle oynamayız. İşini yapana saygımız var ancak işini yapmayanı da affetmem.’’ Dedi Bıyık ayrıca göreve geldikleri günden itibaren de 6 veya 7 yeni personel aldıklarının da altını çizdi.

Toplantıda söz alan CHP’li Tuncer Saltaş’ta son zamanlarda Nene Hatun Mezarlığında mezarların tahrip edilmesini kınadıklarını ifade ederek mezarları tahrip edilenlerin yakınlarının tamirat değil de yeniden yapılmasını istediklerini söyledi.

Başkan Bıyık ise;’’ gecenin bir vaktinde mezar taşlarını kırmanın mantığını anlamak mümkün değil. Çok acı ve tuhaf bir şey. Mezarlığın iki kapısından birini kapaıyoruz ve güvenlik koyacağız ayrıca güvenlik kamerasını faaliyete geçireceğiz. Tahrip edilen mezarlar tamir olmuyorsa yenileyeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

Önergelerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddelerinin bir bölümü görüşülmek üzere komisyonlara havale edilirken diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Barış Pınarı Harekatında şehit olan Ulaştırma Onbaşı Tahsin Sarıtosun’un isminin Sokullu Caddesi’ne verileceğini söyledi. Ailenin kendisine oğullarının isminin caddeye verilmesi yönünde talebi değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Bıyık bu isteği meclis üyelerine sordu. Tüm meclis üyeleri Sokullu Caddesinin isminin şehit Tahsin Sarıtosun olarak değiştirilmesi yönündeki talebe Evet oyu verdi. Başkan Bıyık bunu Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisine sunacaklarını buradan çıkacak karar doğrultusunda hareket edeceklerini ifade etti ve meclis toplantısı sona erdi.

Aralık ayı meclis toplantısı % Aralık Perşembe günü saat 15:00 te yapılacak.