Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkanlar, Kocaeli gündemini masaya yatırdı

Siyasi partilerin il başkanları 4’üncü kez buluştukları toplantıda Kocaeli gündemini masaya yatırdı.

Başkanlar, Kocaeli gündemini masaya yatırdı
04 Ekim 2016 - 11:43
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında birlik ve beraberlik adına bir araya gelen ilimizin siyasi parti il başkanları, toplantıyı her ay bir il başkanı ev sahipliğinde gerçekleştirme kararı almışlardı. İl başkanları toplantısının 4’üncüsü dün Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ev sahipliğinde Lastik İş Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ve DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu katıldı. 
 
TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK
 Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Türkiye’ye örnektir bu birliktelik. Bu örnek inşallah uzun süre devam eder. Toplantının amacı Kocaeli için yapılacak ne varsa istişare etmek ve karar bağlamaktır. Bugün MİA ve Çöp Yakma Fabrikası başta olmak üzere birçok yatırımı konuştuk. 15 Temmuz sonrası başlayan göz altıların daha dikkatli olması ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarının görevden alınmasını konuştuk. Ayrıca dini bayramlarda yapılan kent bayramlaşmasının milli bayramlarda da yapılmasını istişare ettik” dedi.
 
HER ŞEYİN KARŞILIĞI VAR 
Cumhuriyet Mahalle Muhtarının görevden alınmasıyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan," Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanıyla bu durumu konuşacağız. Bilmediğimiz bir suçu yoksa görevinin geri gelmesini temenni edeceğiz. Muhatap olmayacağım sorulara cevap vermem şık değil. Konunun son durumu nedir, hukuki yollar karar verecek. Sonuçta 15 Temmuz gecesi yaşanan her şeyin bir karşılığı vardır.  Memuriyet anlamında da şu an da açıkta olanlar var. En azından sürecin kısaltılması talebini aldık. Gereken yerlere ileteceğiz. Takvimin uzun olmaması kanaatindeyiz” şeklinde konuştu. 
 
TOPLATISININ ETKİSİNİ GÖRECEĞİZ 
Ceyhan şunları söyledi: Toplantının amacı kent sorunlarıyla ilgili istişare yapmaktır. Sürecin faydalı olacağına inanıyoruz. Çözüm üretmek için bir araya gelmemiz Türkiye’de bir ilktir. 5 problemin 1 tanesi çözüme kavuşsa şehir için çok önemli” SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ise şunları kaydetti: “Toplantının faydasını gördük. Sürecin olumlu gitmesinde AK Parti ve CHP’nin uyumlu olmasından kaynaklanıyor. Yarın öbür gün bu toplantılar toplum üzerinde etkisini göreceğiz” 
 
SANCAKLI TEŞKİLATI ZİYARET EDİYOR 
MHP’nin 1 milletvekilinin Kocaeli’ye çok sıklıkla gelmemesi sorusunu yanıtlayan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Saffet Sancaklı, zaten topluma mal olmuş bir isimdir. Tanınmış bir isim olması tüm illere misafir olarak çağırılıyor. Kocaeli’de kamuoyuna gözükmüyor gibi gözükse de kendi teşkilatını sıklıkla ziyaret etmektedir” diye konuştu.
 
LOZAN SÖZLERİ BENİ ÜZDÜ 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Antlaşması için “başarısız” söylemine yanıt veren DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, “Lozan Antlaşması beni ilgilendiriyor. Batı Trakyalım ben. Lozan Antlaşması’nda Türkiye’nin sınırları çizildi. O günün koşullarında iyi bir antlaşma. Benim üzüldüğüm taraf, antlaşmayı yok saymak. Müslümanların bir tarafa ayrılması beni üzdü. 2 buçuk ay önce Cumhurbaşkanı Lozan antlaşması için ‘Türkiye’nin sınırlarının çizildiği bir başarılı anlaşmadır’ demişti. 2 buçuk ayda ne oldu anlamıyorum. Bu da üzücü bir durumdur” şeklinde konuştu. Toplantının ardından il başkanları, toplantının raporlarını sunmak için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti.