Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhuriyet Mahallesi, iftarda buluştu

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel iftar sofrası Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini bir araya getirdi, binlerce mahalle sakini iftarını aynı sofra etrafında birlikte açtı. 

Cumhuriyet Mahallesi, iftarda buluştu
03 Haziran 2018 - 14:35

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel iftar sofrası Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini bir araya getirdi. Binlerce mahalle sakini iftarını aynı sofra etrafında birlikte oruç açtı. Binlerce mahalle sakinini bir araya getiren geleneksel iftar programına; AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar,  belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleri katıldı.

 

MAHALLEYİ GEZDİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, iftar saati öncesi mahalleyi gezdi.  Mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Köşker, iftarı birlikte açmaya davet etti. İftar programının gerçekleşeceği alanda masaları tek tek gezen Başkan Köşker mahalle sakinlerinin Ramazan aylarını kutladı.

 

BİRLİK VE BERABERLİK SOFRASI

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker iftar öncesi gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında , “Allah’a şükürler olsun ki bizleri yeniden Ramazan’a kavuşturdu ve hep birlikte aynı sofranın etrafında iftar açmak nasip oldu. Çok şükür bolluklar içerisinde bir Ramazan geçiriyoruz. Ramazan ayı bereket ayı, mağfiret ayı, rahmet ayı, sonunda da cehennemden kurtulma ayı. Bir ay süren Ramazan ayının kıymetini iyi bilelim. Bu sofralar birlik, beraberlik, gönül sofrası. Bu sofra etrafında birlik ve beraberliğimiz güçleniyor, komşuluk ilişkilerimiz artıyor. Ne kadar şükretsek az" dedi.

 

ALLAH BİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman gerçekleştirdiği selamlama konuşmasına bu sofraları kurup bir arada iftar açmalarına vesile olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e teşekkür ederek başladı. Vekil Yaman, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.  Bizler tarihte güçlü olduğumuzda insanlık mutluydu. Ne zaman gücümüzü kaybettik insanlık mutsuzlaştı. Allah'a hamt olsun Türkiye artık çok daha güçlü ve insanlık daha mutlu. Gelecek yeni sistemle de Türkiye çok daha güçlü olacak" ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL SÜPRİZLER

Her yıl olduğu gibi bu yılda iftar programına çocuklar unutulmadı. Çocuklar için özel oyunlar sergilendi, özel hediyeler verildi. Çocuklar özellikle Karagöz ve Hacivat’ın maceralarına çok güldü. Çocuklara özel hazırlanan programda çocuklara pamuk şeker, Osmanlı macunu ve patlamış mısır ikram edildi. İftar programında ayrıca semazen gösterisi de yer aldı