Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bayramlaşmaya CHP ve HDP katılmadı

Kent bayramlaşmasının 25’incisi gerçekleşti. Bayramlaşmaya önceki yıllarda da olduğu gibi CHP ve HDP katılmadı

Bayramlaşmaya CHP ve HDP katılmadı
05 Temmuz 2016 - 23:27
 Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği 25’inci kent bayramlaşması Dolphin Yunus Emre Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Kent bayramlaşmasına; Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, vali Hasan Basri Güzeloğlu, milletvekilleri; İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, MHP İl başkanı Adın Ünlü, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, eski AKP il Başkanı Mahmut Civelek, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, İMO Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, DP ‘den Murat Aydoğdu, Doğru Yol Partisi eski milletvekili İsmail Kalkandelen katıldı. Kent bayramlaşmasına CHP ve HDP’den katılan olmadı. Selamlama konuşmalarında ise yine terörle mücadele vardı.

ÖRNEK OLDU

Bayramlaşma töreninin açılışında konuşan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Göktürk, “Kent Bayramlaşmasına katılarak burayı neşelendiren herkesi selamlıyorum.  Bugün 25’incsiin gerçekleştirdiğimiz geleneksel kent bayramlaşmasının diğer şehirlere örnek olduğunu görmekten kıvanç duyuyoruz. Kent bayramlaşması Kocaeli’nde farklı düşüncelere mensup herkesi bir araya getiren bir ortam. Kocaeli’nde ülkemizin her yöresinden insanlarla buluşarak farklılıklarımız kazancımızdır diyoruz. Son dönemde yaşanan olaylar buruk bir bayram geçirmemize neden oluyor. Yaşanan bu olaylara rağmen dünyaya ne kadar büyük bir millet olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

 TERÖRDEN DOLAYI ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bayram bizim medeniyet dünyamızda sevgi demek huzur demek. O yüzden bugün sevinçliyiz. Bir taraftan ülkemizin başına dert olan terör olaylarından dolayı da üzülüyoruz. Ama asla ve asla yıkılmıyoruz. Umutsuz değiliz. Bu mikrobu sağlam bünye bu birlik beraberlik atacak. Bunun ilacı beraber yürüyüşümüz. Mücadele ettiğimiz 3-5 tane çapulcu değil. Onların arkasında büyük güçler var.  Bizim ülkemizi kıskanan güçler onlara destek veriyorlar. Onlar tek başına bir şey değil. Bu millet çok badireler atlattı. Çanakkale de de üstümüze geldiler derslerini aldılar.  Bu millet birlik beraberlikle büyümeye devam edecek. Osman Gazi köprüsünden geçtik. Her Türk vatandaşı gibi mutlu oldum. Bizler gençlerimize huzurlu mutlu bir ülke bırakacağız. Tüm Kocaeli halkının bayramını kutluyorum.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Kent bayramlaşması için STK’ların seferberlik ilan ettiğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “ Kent Bayramlaşmasının coşkusu içinde Rabbimden bizi tekrar güzel bayramlarda buluşturmasını diliyorum. Tüm Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bizim en büyük zenginliğimiz birlik ve beraberliğimiz. Bizler kimsesizlerin kimsesi olduk. Yerel yönetimlerimiz, STK’larımız, Vakıflarımız adeta bir seferberlik yaptılar. Unutulmuş denen her köşeye ulaştılar. Başta sayın bakanım ve milletvekillerimizle birlikte emek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖRNEK HALE GELDİ

Son olarak konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “ Bu organizasyonu 25 keredir yapan Kocaeli kent konseyine teşekkür ediyorum. Artık bu organizasyon örnek hale geldi. Bugün ayrıca Kocaeli’nden sınırda nöbet tutan Mehmetçiğimizin de bayramını kutluyorum.  Bugün Kocaeli’nden tüm şehit ailelerimizin bayramını tebrik ediyorum. Bu toprakları bize ebedi vatan kılmak için hayatlarını seve seve veren şehitlerimizin mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

BATAKLIK KURUTULMALI

Türkiye’nin birlik ve beraberliği bozulmadığı sürece bu ülkeye kimsenin diz çöktüremeyeceğini ifade eden Bakan Işık, “Bir taraftan terörle mücadele ederken bir taraftan da terörü meydana getiren bataklığın kurutulması çok önemli. Kendini bu topraklara ait hisseden herkes için önemli şey birlik ve beraberlik. Eğer bizim birlik ve beraberliğimiz bozulmazsa hiçbir tehdit Türkiye’ye diz çöktüremez. Kocaeli’nin bu birlik ve beraberliği Türkiye’nin tarihi bir yansımasıdır. Şehrimizi geleceğe taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bayramın bütün insanlık için kurtuluşa vesile olmasını diliyorum. Tüm Halkımızın bayramını kutluyorum” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından tüm davetlilere etli pilav ikram edildi.