Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

En fazla kredi kullanan üçüncü il Kocaeli

Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye İş Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘İşte Buluşmalar Kocaeli' toplantısı Wellborn Otel'de yapıldı. T

En fazla kredi kullanan üçüncü il Kocaeli
25 Eylül 2013 - 08:00
Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye İş Bankası ve Dünya Gazetesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘İşte Buluşmalar Kocaeli' toplantısı Wellborn Otel'de yapıldı. Toplantıya; Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği (KOSİAD) Başkanı Kubilay Kırman, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, eski belediye başkanı ve CHP'den İzmit Belediye Başkan aday adayı olan Sefa Sirmen ile çok sayıda iş adamı katıldı.
 
EN FAZLA KREDİ
Toplantının açılış konuşmasını İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yaptı. Kocaeli'nin İstanbul ve Bursa'dan sonra en fazla kredi kullanan il olduğuna dikkat çeken Bali, Kocaeli'den oldukça memnun olduklarını belirtti. Türk bankacılık sisteminin sağlam temeller üzerine kurulduğunu ifade eden Adnan Bali, “Türk bankacılık sektörü iyi bir sınavdan geçti.  Türkiye'nin bankacılık alanında batı bankacılığı kıskandıracak bir bankacılık sistemi var.  Türk bankacılığı 2008 global ekonomik krizinde başarılı bir sınav verdi” dedi.
 
FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ
KOTO Başkanı Murat Özdağ ise Kocaeli'nin gelecek zamanda Türkiye'nin üretim santrali olacağını ifade etti. Özdağ, “Kocaeli kalkınma projelerinin merkezinde olan bir il. Ancak artık ağır sanayinin yanında yükte hafif pahada ağır teknolojik yatırımlara yönelmeliyiz.  Gebze'deki bilişim vadisi, TÜBİTAK ve teknoparkları fırsata çevirmeliyiz” diye konuştu. KSO Zeytinoğlu ise konuşmasında, Kocaeli'nin verdiği vergi kadar yatırım alamamasından ve Kocaeli'de elde edilen gelirin büyük kısmının vergiye gitmesinden şikayet etti. 
 
ANKARA'YA GİDİYOR
Zeytinoğlu, “37 milyar liralık gelirle milli gelirin yüzde 13'ünü oluşturuyoruz. 
Ancak gelirin yüzde 92'si bize gelmeden vergi olarak Ankara'ya gidiyor” diye konuştu. Toplantının ev sahipliği yapan KOSİAD Başkanı Kubilay Kırman da sanayicinin ve üretim faaliyetleri içinde bulunanların bankacılık sektöründen daha fazla kredi istediğini söyledi. Kırman, İş dünyasının daha masrafsız ve daha iyi imkanlarda kredi istediğini  kaydetti. Toplantıda son olarak Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young söz aldı. Young'un ardından ise toplantıya ara verildi. Toplantı sunumlarla devam etti.