Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'de 5 ilçede ön seçim, 7 ilçede atama

CHP’de Körfez, Gebze, Çayırova, Kartepe ve Kandıra ilçelerinde belediye başkan adayının belirlenmesi için temayül (ön seçim) yapılacak.

CHP'de 5 ilçede ön seçim, 7 ilçede atama
14 Kasım 2018 - 08:45
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için aday adaylık başvurusu süresi sonra ererken aday belirleme hususunda yöntem henüz netlik kazanmamıştı. ‘Aday adayları atama yoluyla mı belli olacak yoksa genel merkez mi belirleyecek?’ sorusunun yanıtı merakla bekleniyordu.
 
İZMİT ÖRGÜTÜ ISRARCIYDI
Özellikle İzmit İlçe Örgütü ön seçim konusunda oldukça ısrarlı. İlçe örgütü genel merkeze bu konuda dilekçe yazıp teslim etmişti. İzmit için Nazif Korkmaz ve Cengiz Çakar resmen başvuru yapmıştı. Genel merkezden gelen bilgiler doğrultusunda Körfez, Gebze, Çayırova, Kartepe, Kandıra ilçelerinde başkan adayının belirlenmesi için temayül (ön seçim) yapılacak.
 
ÇALIK VE TÖRK ATANACAK
İzmit, Başiskele, Gölcük, Derince, Karamürsel, Dilovası ve Darıca’ya başkan adayı atanacak. Bilindiği üzere Derince’ye Sertif Gökçe, Gölcük’e İsmet İşeri ve Dilovası’na ise Kemal Memiş başkan adayı olarak atanmıştı. Karamürsel’e Ahmet Çalık’ın, Darıca’ya ise Yakup Törk’ün bugün yapılacak parti meclisi toplantısı sonrası atanması bekleniyor.