Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KETEM'lerin en kapsamlısı Darıca'da

Kanseri erken tanıyla yenmeyi hedefleyen KETEM’lerin (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) en kapsamlısı Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde yer alıyor. Tüm tarama ve erken teşhis için yapılan tüm testlerin ücretleri ise SGK tarafından karşılanıyor

KETEM'lerin en kapsamlısı Darıca'da
15 Eylül 2017 - 11:22
Sağlık Bakanlığı Darıca Farabi Devlet Hastanesi bünyesinde 2011 yılında açılan KETEM, tedavisi bilinen üç kanser türünün (meme, rahim ağzı ve kolon) erken teşhisinde binlerce insana umut oluyor. Tüm tarama ve erken teşhis için yapılan tüm testlerin ücretleri ise sosyal güvenlik kurumlarınca karşılanıyor. 
Darıca Farabi Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim  Merkezi) Meme Kanseri, Rahim Ağzı Kanseri, Kolorektal Tarama ,Prostat Taraması Programı ve Eğitimleri ile hizmet veriyor. Darıca KETEM’de kanser tanısına yönelik çok sayıda modern cihaz bulunuyor. Türkiye’ye yaygınlaştırılması hedeflenen KETEM’ler şu an 81 ilde 85 merkezle hizmet veriyor. 
Türkiye’de her yıl 130 bin kanser tanısı konuyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kanserlerin yüzde 35’i sindirim sistemi yani beslenmeyle ilgili. Yüzde 30’u sigaraya bağlı, yüzde 10-15’i enfeksiyon hastalıkları nedeniyle oluşuyor.  Okullarda, Halk Eğitim Merkezlerinde, Resmi Kuruluşlarda eğitimler  veren Farabi KETEM ekibi, Bölgede görev yapan Aile Hekimleri ve Sağlık Kuruluşları çalışanlarını da bu eğitime sokuyor. KETEM yetkileri yaptıkları açıklamada‘’Darıca, Çayırova, Gebze, Dilovası’nda yaşayan bölge halkı KETEM polikliniklerimize başvurarak ya da direk  Ketem Merkezi’mize gelerek rutin taramalarını yaptırmaktan çekinmemeli’’ dediler.