Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Nail Çiler'den Cumhuriyet Mesajı

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Nail Çiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Nail Çiler'den Cumhuriyet Mesajı
28 Ekim 2016 - 17:07

Nail Çiler Şu açıklamayı yaptı:  ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’mızın 93. Yıldönümünü, sevinç ve gururla karşılıyoruz. Milletimizin ‘’Bağımsızlık Mücadelesi’’, 29 Ekim 1923 tarihinde, egemenliğini kendi elinde tuttuğu, kendi kendini yönettiği Cumhuriyetimizin ilanı ile daha da üst seviyelere ulaşmış, yurdumuzun her köşesinde gencinden yaşlısına, askerinden siviline topyekûn bir mücadeleyle düşman işgaline boyun eğmeyen güçlü irade, ülke yönetiminde de en üst düzeyde söz sahibi olmuştur.

 

Bağımsızlık Mücadelemiz, Türk milletinin cesareti, kahramanlığı, zor günlerde bir olma özelliğine güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı ile başlatılmış, Erzurum, Sivas Kongreleri, Amasya Genelgelerinde alınan kararlar doğrultusunda kadınımızla, erkeğimizle, çocuğumuzla, milletçe verilen mücadele sonucu kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı’mız devam ederken 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz açılmış, 29 Ekim 1923 tarihinde ise Cumhuriyetimiz Dünyaya ilan edilmiştir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’’ sözünde açıkça belirttiği gibi, milletimizin ortak eseri Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve ulusumuzun geleceği için çalışmak, mücadele etmek, hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’ mızın 93. Yıldönümünü kutlar, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve daha nice isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anarım.”