Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İmar Barışı GTO'da anlatıldı!

Gebze Ticaret Odası, Gebze Mimarlar odası  ve  Gebze İnşaat Mühendisleri Odası’nın birlikte düzenlediği düzenlenen İmar Barışı konulu panel GTO meclis salonunda kalabalık bir katılımla yapıldı.

İmar Barışı GTO'da anlatıldı!
05 Temmuz 2018 - 19:22
Seminere Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, MMO Gebze temsilcisi Özhan Öztürk, Makine Mühendisleri Odası Gebze temsilcisi Sinan Yücel Gebze’de iş yapan çok sayıda mimar ve mühendisin yanı sıra imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar katıldı.  izleyicilerden oluşan çok sayıda katılımcıya yasanın getirdiği kolaylıkları ve imar barışı için yapılması gerekenleri anlattılar. Soru cevap kısmında vatandaşların kafalarına takılan soruları da cevaplayan meslek üyeleri, yasanın getirdiği yenilikleri anlattılar. 
 
AKILLI ŞEHİR VURGUSU 
Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’de, imar konusunda yapılan düzenlemeler ve kentsel dönüşümün, şehirlerimizin “akıllı şehir” haline dönüştürülmesinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek Gebze’ nin de tüm potansiyeliyle bu dönüşüme hazır olduğunu belirtti. Çiler, mimar mühendis ve teknik elemanların çalışma yaparken GEbzeyi’de geleceğin akıllı şehri olarak görmelerini ve oha göre plan proje hazırlamalarını istedi. 
 
ÇİLER’DEN TEŞEKKÜR 
Hünkar Çayırı ve Gebze askeri kışlasının Millet Bahçesi olarak ilan edilmesinden dolayı memnunluk duyduğunu belirten Başkan Nail Çiler, “Sesimizi duyan ve her iki alan için de doğru kararı veren sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
 
BİZE MERMER BORSASI LAZIM DEĞİL 
Konuşmasında Gebze Pelitli’de yapılmakta olan Mermerciler fuar alanına da değinen Çiler, “ Proje bize ilk geldiğinde fuar alanıydı, bölgeye faydası olacak diye biz de destek vermek istedik. Şimdi ise isim değişikliği yaparak Anadolu Ticaret Vadisi olarak tescil aldılar. Bize mermerciler borsası ya da ticaret merkezi değil fuar alanı lazım. Dünyanın hiçbir yerinde fuar alanında AVM, hastane ve benzinlik görmedim. Ama burada var. Bu yüzden kafamızdaki soru işaretleri artmış oldu. Biz bu projenin en yakın takipçisi olacağız.” dedi.