Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca-İstanbul arasında çalışanlar belge gösterecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 büyükşehir ve Zonguldak'a araç giriş çıkışlarının durdurulduğunu açıklamasının ardından, özellikle Darıca-İstanbul arasında git gel yapan çalışanların durumu merak ediliyordu.

Darıca-İstanbul arasında çalışanlar belge gösterecek!
03 Nisan 2020 - 22:59
 İçişleri Bakanlığı konuya dair genelge yayınlayarak, çalışanların, yöneticilerin ya da işyeri sahiplerinin SGK kayıt ve ikametgah belgeleriyle iller arasında giriş çıkış yapabileceğini duyurdu. 
İçişleri Bakanlığı'ndan Darıca'dan farklı bir ile çalışmak için gidenlerle, iş için Darıca'ya gelen vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuru paylaşıldı. Yapılan açıklamada, "Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin ikamet ve işyerlerinin farklı illerde bulunması durumunda iller arasındaki giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapılabilecektir." ifadeleri kullanıldı. Örneğin Gebze bölgesinde yaşayıp İstanbul'da çalışanlar ya da İstanbul'da yaşayıp Darıca'da çalışanlar ikametgah belgeleri ile SGK kayıt belgelerini gösterip şehre giriş-çıkış yapabilecek. 
İşte genelge;
https://www.icisleri.gov.tr/sehir-giriscikis-tebirleri-ve-yas-sinirlamasi