Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'nin adayları ve diğerleri

Ak Partililer'i anlıyorum, ama diğerleri kimin aday olacağı noktasında neden tahminde bulunarak bir yerlerini yırtma çabasına girmiş, işte bunu bilmiyorum 1

Ak Parti'nin adayları ve diğerleri
09 Ocak 2019 - 18:54

Bölgemizde, CHP’nin Adayları açıklanmadan az öncesine kadar, seçmen ve yerel basın, isim konusundaki merakını fazlaca dillendirmezken, Ak Parti’nin adayları için aynı şeyi düşünmedi.

Siyasetin içinde veya dışında olsun herkesin tek merakı vardı, ‘’Ak Parti’nin Adayı kim olacak ?’’ dı..

Milletin bu konudaki yüksek ateşini hisseden bazı basın yayın organları, internet sitelerinde sırf daha fazla tıklanma uğruna etik değerleri de hiçe sayarak, kendilerince, belirlendiklerini iddia ettikleri aday ismlerini çarşaf çarşaf yayınlamakta hiç bir şekilde çekince görmediler…

Benim asıl merak ettiğim ise, Ak Parti tarafından resmi veya gayri resmi olarak bu güne kadar açıklanmayan adaylara ait listenin, Ankara’dan nasıl öğrenildiğiydi. 

Diyelim ki, bir arkadaş, samimi ilişkilerini kullanarak bir şekilde bu listeyi ele geçirdi. Peki, her bir taraftan fışkıran Ak Parti Belediye Başkan Adayları’nın isimlerinin bulunduğu listelerin içeriği neden birbirinden farklı ?

Demek ki, herkesin Ankara’da ayrı ayrı da olsa adamı varmış (!..)

Aslında bu farklılık onun listesinin doğru, bunun listesinin yanlış oluşu değil, bu konuda yayın yapanların  gönüllerinden geçen isimleri o listede görmek istemesiydi..

 

İyi de bir gazeteci bunu neden yapsın?

Tamamen tahminden ibaret olan bu listeleri yayınlamaktaki maksat, elbette ki ego tatmininden başka bir şey değil…

Fırsat, bu fırsat ’’En çok ben konuşulayım, hatta bir iki isim tutsa dahi, en çok ben bildim (!..) ’’ i ispat etme güdüsü ve ‘’Ben dememişmiydim’’ den başka bir şey değil..

Bence bu listeleri yayınlayanların gazetecilikle olan ilintisi sorgulanmalı  bu noktada da sektördeki yeri belirlenmelidir.

Diyelim ki, yayınladıkları listelerdeki isimlerin tamamı tuttu, bu durum bunları yayınlayanlara ne kazandıracak ?

Önemli olan isimleri yayınlanan adaylar mı, yoksa kazanması durumunda o adayın ilçeye yararlı olup olmayacağımı?

 

CHP, Ana muhalefet partisi olduğu için kimse Ankara’daki dostlarına (!..) koşmadı..

Ak Parti, iktidarda olduğu için rağbet gördü, ilgili veya ilgisiz herkes bir merak içerisine girdi..

Eğer, Ak Parti değil de, başka bir parti iktidarda olsaydı, koşuşturma ve tüm meraklar o tarafa yönelecekti…

Ak Partililer’i bu konuda anlarım, nihayetinde kendi partisinden desteklediği ismi merak etmesi çok doğal, iyi de diğer partilerin mensupları veya siyasetten uzaktan yakından alakası olmayanlar neden bu kadar yırtınıyor ? 

İşte bunu anlamakta güçlük çekiyorum !..