Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Anneliği okulda öğreniyorlar

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Anne Okulu Projesi’yle annelere çocuk yetiştirme konusunda yol gösteriliyor. Anneler kursta çocuğa nasıl davranacaklarını öğreniyor

Anneliği okulda öğreniyorlar
20 Ocak 2015 - 08:14
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Anne Okulu Projesi’yle, anneler eğitimden geçiriliyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından verilen eğitimler 7 hafta sürüyor. Eğitimde annelere “Etkili İletişim”, “Aile İçi İletişim Sorunları”, “Anne-Baba Tutumları”, “Nasıl Bir Ebeveynim?”, “Çocuk ve Ergenlik Dönemi”, “Gelişim Dönemi Özellikleri ve Okul Problemleri” ve “Okul Dönemi Sorunları” konularında dersler veriliyor.
 
ÇOCUĞUMA BAĞIRMIYORUM
Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi’nde eğitim gören annelerden Serpil Hanım, “Eğitimden önce çocuklarım yaramazlık yaptıklarında onlara kızıp bağırıyordum. Fakat hocamızın bize söylediği çok önemli bir söz hayatımı değiştirdi. ‘Çocuğunuza sevginizi gösterin, sizin onu sevdiğinizden haberi olsun’ demişti. Eğitimden sonra hocamız bu davranışların yanlış olduğunu söyledi ve onlarla nasıl iletişim kurmamız gerektiğini öğretti. Hocamın anlattıklarını uyguladım ve çocuklarımın tutumları iyi yönde değişti” şeklinde konuştu.
 
ERGEN ÇOCUĞA DAVRANIŞ
2 erkek çocuk annesi Emine Hanım ise şunları söyledi: “Ergenlik çağında olan büyük çocuğumla baş etmekte zorlanıyordum, ona hiç söz geçiremiyordum ve bu sorunların sadece benim çocuğumda olduğunu sanıyordum. Hocamız bize verdiği eğitimle ergenlik çağındaki çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğini bize öğretti. Daha sonra bu problemlerin sadece benim çocuğumda olmadığını anladım. Gördüğümüz eğitim aile içi iletişimimizi gerçekten olumlu yönde etkiledi.”