Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Metro gelmeden durak geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca- Gebze arasında yapılacak olan metro hattı için daha ilk kazma dahi vurulmadan durakların tabelası dikildi.

Metro gelmeden durak geldi!
05 Haziran 2018 - 13:17
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze-Darıca arasında yapılacak olan metro hattın yapım ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Metro hattı, TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul’a bağlanacak. Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı için 4 firma Gebze Metrosu yapımı için teklif verdi. İhalede en düşük teklif 2 milyar 488 milyon 489 bin TL ile Meting Raylı Sistemler+Met-Gün İnş+Eze İnş+Gökçe inşaat ortaklığından gelirken en yüksek teklifi 2 milyar 690 milyon TL ile DBH Yol+Gürbağ İnş+Yedigöze İnş.+ Teb Enerji ortaklığı verdi. 
 
DARICALILAR ŞAŞIRDI
Darıca - Gebze arasında yapılacak olan metro hattı için şimdilik sadece zemin etütlerinin testleri yapılmıştı. Metro ile ilgili daha ortada hiçbir çalışma olmamasına rağmen metronun istasyonları içi durakların tabelası dikildi. Metronun Darıca Sahili ve Cumhuriyet Meydanı durağı için dikilen durak tabelasını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.