Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'de 12 İlçe için temayül bitti

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi AK Parti’de İlçe Belediye Başkan aday adayları için temayül yoklaması Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığındaki komisyon huzurunda 12 ilçenin temayülü bugün saat 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirildi.

Ak Parti'de 12 İlçe için temayül bitti
18 Kasım 2018 - 23:24

Bu yıl yapılan temayül ilk kez elektronik ortamda düzenlendi. Temayülde, ilçelerde oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkan ve yönetimleri, ilçe gençlik ve kadın kolları yönetimleri, ilçe meclis üyeleri, mahalle başkanları, hala parti üyesi olan geçmiş dönem ilçe başkanları olmak üzere toplamda 1591 kişi oy kullandı. 

 

12 ilçe için toplam 1591 parti yöneticisinin oy kullandı

Antikkapı’da gerçekleştirilen Temayül yoklaması için kurulan 20 kabinde 20 bilgisayarla e-temayül sistemini kuruldu. Oylama sürecinde üyeler tarafından gizli oy kullanıldı. Temayülde, 12 ilçe için toplam 1591 parti yöneticisinin oy kullandı. Temayülde mevcut belediye başkanlarıyla ilgili 5 ayrı soruya cevap vermeleri istendi. Bunlar “Belediye Hizmetleri, Halkla İlişkiler, Teşkilat İlişkileri, Partinin ilke ve Değerleri Açısından Nasıl Buluyorsunuz, Belediye Başkanının Yeniden Aday Gösterilmesini İster misiniz?” Oy kullanacak kişiler en fazla 2 kişinin adını yazdı. İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ise , “AK Partimize Belediye Başkan Adaylığı, Belediye ve Meclis Üyesi Adaylığı için başvuran dava arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Aday adaylıklarını açıklayan arkadaşlarımızın yoğun ilgisi davamızın ne kadar kutsal olduğunu gösteriyor. Bu bize güç veriyor ve gururlandırıyor.  Yerel seçimlerin arefesinde yaşanan bu yoğunluk, AK Parti’nin ilk günkü azim, güç ve kararlılıkla, 31 Mart 2019 hedefine emin adımlarla ilerlediğinin en önemli kanıtıdır. Temayül yoklamasına katılan tüm aday adaylarımıza başarılar diler, 2019 Mahalli İdareler Genel seçimlerinin ülkemize, partimize ve ilimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim. 

 

Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz; Hapsi başımızın tacı

Program öncesi partililere yönelik konuşan AK Parti Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz “AK Parti bir dava partisidir. İlk günden bu güne aday adaylarımız var hepsi de başımızın tacıdır. Ancak tek bir aday seçilecektir. Ve adaylarımız belli olduğunda omuz omuza çalışacağız. AK Parti “ben” değil “biz” partisidir. Hiçbir dargınlık olmadan bu süreci en güzel şekilde tamamlayacağız. Kocaeli teşkilatı her zaman takdir ettiğimiz bir teşkilat sistemine sahip. Türkiye’nin her bölgesinde aday adaylığı sürecinde emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.