Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'nın gururu oldu!

Darıca Osmangazi Mahallesi’nde ikamet eden Üniversite öğrencisi Ersan Akşit, aynı okuldan arkadaşı olan Gürhan Cingöz ile birlikte savunma sanayi için maliyeti sadece 270 TL. olan bir robot geliştirdiler.

Darıca'nın gururu oldu!
10 Mayıs 2017 - 17:36
 Yürüyen, selam veren ve diz çöken özelliklere sahip olan robot, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Farabi 4. AR-GE ve İnovasyon Prpje Pazarı’nda sergilendi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Elektrik, Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden olan Darıcalı Ersan Akşit Savunma Sanayi’ne yönelik olarak geliştirdikleri Humanoid (İnsansı) robotun şu anki halinin prototip olduğunu ve askerlere destek olabilmesi düşüncesiyle projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.
Amaçlarının insanların ölmememesi olduğunu da belirten Ersan Akşit, Türkiye’de en ucuza mal edilmiş bir robot yaptıklarını da dile getirerek imkan verilmesi halinde 1 buçuk metrelik bir robot dahi yapabileceklerini kaydetti.
Darıca Osmangazi Mahallesi’nde ikamet eden baba Ahmet Akşit ise oğluyla gurur duyduğunu belirterek ülkeye hayırlı bir evlat yetiştirmenin hepsini mutlu ettiğini söyledi.