Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali kirliliğin nedenini buldu

Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri 2013 İzmit Wellborn Otel`de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Vali kirliliğin nedenini buldu
10 Haziran 2013 - 09:45
  Törene bakan Erdoğan Bayraktar`la birlikte Vali Ercan Topaca, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti  Kocaeli Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,AK Parti İl başkan vekili Mehmet Uzunoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, işadamı Necmettin Bitlis ve sanayi kuruluşları temsilcileri katılım gösterdi.
 
DİLOVASI`NDA SULAR TEMİZ 
Kocaeli Valisi Ercan topaca Kocaeli`de kirliliğin önlenmesi amacıyla özellikle sanayicilerin elini taşın altına koyduğunu belirtti. Topaca ‘` Dilovası`nda su arıtma tesislerinin sanayiciler tarafından kurulduğunu biliyoruz. Bu kentin marka olmasına sanayiciler tarafından çevreyi koruyacak altyapıyı sağlamalarıyla katkı sağlanıyor. Dünya çapında çevre kirliliğini önlemek marka olmak demektir ve bizim sanayicilerimiz bunun bilincinde. 
 
TRAFİK KİRLİLİK YARATIYOR 
Kocaeli`deki kirliliğin yüzde 50`si TÜBİTAK`ın verilerine göre D-100 ve TEM karayolunda kaynaklı trafikten ötürü gerçekleşiyor. Özellikle Dilovası`nda yaşanan bu kirliliği maalesef önleyemiyoruz. Sanayicimiz bize bu konuda çok ılımlı yaklaşıyor. Çevre konusunda düne göre çok iyiyiz ve her gün daha iyi olma yönünde ilerliyoruz. Yapılan her türlü yaygara ve suçlamaya rağmen, bu kentin çevre konusundaki duyarlılığı bilinçlenmesi ve temizliği her geçen artmaktadır ve bunu rakamlarda göstermektedir. 
 
ABARTILIYOR 
Kocaeli nedense hep Dilovası`yla ülke gündeminde yer alıyor. Şu anda Dilovası`nda abartıldığı kadar hava ve çevre kirliliği yok. Bunun araştırmaları da şu anda yürütülüyor. Araştırmalarımız sonucunda ulaşacağımız verilerle suçlamaları yıkacağız. Kentimize yaptıkları katkılardan dolayı tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Bu kentin havasına suyuna katkı yapmaya devam edelim`` dedi.