Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

En pahalı suyu kullanan 5. il, Kocaeli!

Kocaeli Türkiye genelinde Büyükşehirler içinde suyu en pahalı beşinci il. Geçtiğimiz eylül ayında ilimizde suya yüzde 10 zam yapılmıştı.

En pahalı suyu kullanan 5. il, Kocaeli!
19 Kasım 2014 - 08:56
 
İlimizde eylül ayında suya yapılan yüzde 10’luk zam geçtiğimiz ay faturalara yansımıştı. Yapılan bu zamla birlikte Kocaeli Büyükşehirler içinde suyu en pahalı 5. il oldu. Buna göre Ankara'da 1 metreküp suya atık su bedeli dahi 4.21 lira ödenirken, İstanbul'da 4.12, İzmir'de 3.43, Sakarya'da 2.40, Kocaeli'de 2.62 ve Antalya'da 2.15 lira ödeniyor. Kocaeli’de 5 kişilik bir aile aylık ortalama 8 metreküp su kullanıp vergiler ve KDV hariç 20,96 lira ödüyor. KDV, Çevre Temizlik Vergisi, gibi ek sabit giderler de eklenince vatandaşın cebinden sadece su için çıkan para oldukça yükseliyor.
 
YILBAŞINDA DA ARTACAK
 
Hali hazırda metreküpüne  2.62 lira ödediğimiz suya yılbaşında sonra bir zam saha yapılacak. 1 Ocak’ta da TÜFE oranında (muhtemelen yüzde 8-9)  bir zam daha yapılacak. Yani, Kocaeli’deki su abonelerinin faturaları, yeni yılda bir hayli kabarmış olacak. He şeye rağmen diğer büyükşehirlere nazaran suya ödediğimiz miktar düşük olmaya devam ediyor.