Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çocukları hasta olan çift zor günler geçiriyor

ÖZEL HABER - Darıca’da yaşayan Zehra ve Cumali Özkan çiftinin 3 yaşındaki kızları Nisa Cemile Özkan, anne karınındayken yakalandığı hastalığı nedeniyle bu güne kadar 3 defa beyin ameliyatı geçirdi. Kızının hastalığı nedeniye sık sık izin almak zorunda kalan kaynakçı ustası baba Cumali Özkan, bu nedenle işinden kovulunca aile zor günler geçirmeye başladı.

Çocukları hasta olan çift zor günler geçiriyor
19 Nisan 2020 - 19:33


Darıca Nenehatun Mahallesi Battalgazi Caddesi üzerindeki bir evde kiracı olarak yaşayan 4 yıllık evli Zehra, Cuma Özkan çiftinin tek çocukları olan 3 yaşındaki Nisa Cemile Özkan, anne karnındayken hastalığa yakalandı. Başkent Üniversitesi’nde dünyaya gelen, minik Nisa’ya Spina Bifida Şant Opere ( Omirilik hastalığı ) teşhisi konularak küveze yerleştirildi. 

Bir kaç ayın ardından evlerine dönen Özkan Ailesi, o tarihten bu yana çocuklarının hastalığı nedeniyle sürekli olarak Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidip gelmek zorunda kalırken, anne ve baba, halen hastanede olan çocuklarının başında nöbetleşe olarak kalıyor.

Kaynakçılık ve montaj işlerinde çalışan baba Cumali Özkan (35), sık sık izin aldığı gerekçesiyle işinden kovulurken, iş başvurusu yaptığı tüm kapılar, bu nedenle yüzüne kapandı.

Kiracı olan aile, Evde Bakım Parasıyla geçimlerini sağlarken, kaymakamlık ve belediyenin verdiği gıda yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyor. 

Baba Cumali Özkan, ‘’Devletimizden Allah razı olsun, bize sahip çıkıyorlar, ancak kira, elektrik, vs. gibi giderleri karşılamakta zorluk yaşıyoruz, .’’ şeklinde konuştu.