Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gazimize Okur sahip çıktı

Gazetemizin yaptığı haber üzerine yetkililer harekete geçti. Çukurca’daki hain saldırıdan sağ kurtulan Gebzeli gazi Müjdat Çoban’ın ailesine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve Gebze Kaymakamlığı sahip çıktı.

Gazimize Okur sahip çıktı
27 Kasım 2012 - 07:48
 Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristler tarafından 20 Ekim 2011’de yapılan hain saldırıda 24 askerimiz şehit olmuş ve 18 askerimiz yaralanmıştı. O hain saldırıda parmakları parçalanan askerlerden biri de Gebzeli gazi Müjdat Çoban. Teskeresine 2 ay kala saldırı sonucunda yaralanan gazi Müjdat Çoban’ın hayatı o saldırının ardından adeta alt üst oldu. Saldırıdan oğullarının sağ olarak kurtulmasına sevinen aile, şu günlerde yokluk savaşı veriyor. Müjdat Çoban’ın babası Yüksel Çoban, saldırı sonrasında hayatlarının alt üst olduğunu söyleyerek gazimize kimsenin sahip çıkmamasından yakınmıştı.
 
GAZİ MAAŞI BAĞLANACAK
Gazetemizin yaptığı haber üzerine harekete geçen yetkililer, gazimize ve gazi ailesine sahip çıktı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur’un haberimizden sonra Gebze Kaymakamlığı ile irtibata geçtiği ve gazi ailesiyle görüştüğü öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Gebzeli milletvekili Mehmet Ali Okur, gazi ailesine maddi destek amacıyla gazi maaşı bağlatacak. Yaklaşık bin 200 ile bin 300 TL gazi maaşı bağlanması konusunda harekete geçen Okur, gerekli mercilerle görüşerek aileyi sevindirecek.
 
BORCU GEBZE KAYMAKAMLIĞI ÖDEYECEK
Öte yandan, gazi ailesine bir destek de Gebze Kaymakamlığı’ndan geldi. Gazi ailesiyle görüşen Gebze Kaymakamı Salih Karabulut’un gerekli talimatları verdiği öğrenildi. Bu talimatlar doğrultusunda Çukurca gazimizin 400 TL civarındaki elektrik tutarını Gebze Kaymakamlığı karşılayacak. Bir oğlu gazi olan, diğer oğlu da asker olan baba Yücel Çoban, askerdeki oğluna hastane parası gönderebilmek için parmağındaki yüzüğü satmıştı. 3 kardeş oldukları öğrenilen gazi askerimizin küçük kardeşi ise maddi sıkıntıdan dolayı okulu bırakmak zorunda kalmıştı. Baba Yüksel Çoban, Gebzeli gazi Müjdat Çoban’ın içerisinde bulunduğu psikolojik durum nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu söylemişti.