Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Hayvanat Bahçesi'ne turist ilgisi

Darıca’da 80 dönümlük alanda faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na yabancı turistleri büyük ilgi gösteriyor

Darıca Hayvanat Bahçesi'ne turist ilgisi
02 Ağustos 2017 - 11:26
 Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, büyük bir botanik parkın içine kurulu komplekste 255 hayvan ve 600 bitki türü bulunduğunu, hayvan nüfusunun 3 bin, bitki sayısının da 8 bine ulaştığını belirterek, Edirne'den Bolu'ya kadar ziyaretçi çektiklerini dile getirdi. Nesli tükenmekte olan canlıların özenle doğal yaşam standartlarına uygun barınaklarda koruma altında tutulduğunu vurgulayan Gökmen, ''Havaların sıcak olmasıyla beraber hayvanlarımızı yazlık bahçelerine alıyoruz,  burada farklı türlerde fakat aynı iklimi paylaşan hayvanlar beraber yaşayabiliyorlar. Yazlık bahçelerin böyle bir avantajı var" ifadesini kullandı.
 
ARAPLARDAN YOĞUN İLGİ
Geçmiş yıllara oranla ziyaretçilerinin daha da arttığına dikkati çeken Gökmen, şunları belirtti: "Bunun nedeni, barınaklardaki peyzaja, botanik parkımızda bulunan bitki türlerine ve hayvanların bakımına daha fazla özen gösteriyor olmamız. Üreme dönemiyle lemur, maymun ve birçok canlımızın doğum yapmasıyla nüfusumuz arttı.  Bunlar kaliteli bakım sonrasında ortaya çıkıyor. En önemlisi, hayvanları doğal yaşamda oldukları gibi hissettirmek ve güven duygusu vermek. Bu sağlandığı sürece yeni üyeler aramıza katılıyor. Hayvanat bahçemizin belirli kapasitesi var'' dedi. Gökmen, hayvanat bahçesinin İstanbul'a çok yakın olduğuna işaret ederek Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park'na, Arapların  ve diğer turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.