Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Herkesin kafası karıştı!

AK Parti'li Darıca Belediyesi'nin CHP'den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk'ün tapulu arsasında bulunan duvarı yıktırması büyük yankı uyandırmıştı. Yıkımın ardından belediye cephesinden yapılan açıklamalar kafa karıştırdı.

Herkesin kafası karıştı!
23 Ağustos 2013 - 08:51
 Darıca Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyesi olan ve aynı zamanda İmar Komisyonu Başkanı olan Mustafa İltekin, yıkım kararının Büyükşehir tarafından alındığını söylerken Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ise şikayet gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldığını açıkladı. Törk, ise "Meclis üyesi farklı başkan farklı konuşuyor. Peki, hangisi doğru söylüyor?" diye sordu. Öte yandan Törk, Darıca Belediyesi hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına görevi kötüye kullanma gerekçesiyle dava açtı.
AK Parti'li Darıca Belediyesi'nin CHP'den Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan işadamı Yakup Törk'ün tapulu arsasında bulunan duvarı yıktırması tartışma konusu olmuştu. Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Yakup Törk, yıkım kararının siyasi olduğunu ve kendisine gözdağı verildiğini iddia ederek encümen kararı olmadan yıkımın yapılmasını eleştirmişti.
 
MECLİS ÜYESİ TOPU BÜYÜKŞEHİR'E ATTI
Konunun gündeme gelmesinin ardından Darıca Belediyesi'nden kafa karıştırıcı açıklamalar peş peşe geldi. AK Parti Darıca ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan  ve aynı zamanda Darıca Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı olan Mustafa İltekin, yıkım kararının Büyükşehir tarafından alındığını açıklayarak sorumluluğun Büyükşehir'de olduğunu söylemişti. İltekin, Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım kararının ardından duvarın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirtmişti.
 
KARABACAK "ŞİKAYET VAR" DEDİ
Meclis Üyesi Mustafa İltekin'in açıklamasının üzerinden çok geçmeden bu kez Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, açıklama yaptı ve yıkımı Darıca Belediyesi'nin gerçekleştirdiğini ifade ederek şikayet gerekçesiyle yıkımı yaptıklarını söyledi. Başkan Karabacak "Belediyeye öteki hissedarlar tarafından şikayet yapılmış. Bunun üzerine de gerekli incelemeler yapılmış ve söz konusu perde duvar yasalara aykırı bir şekilde yapıldığı için yıkımı gerçekleştirilmiştir" dedi. Yıkımın siyasi olduğu iddialarına da değinen Karabacak, "Eğer bir haksızlık veya siyasi nedenlerden bir yanlışlık varsa mahkemeler var gidip haklarını arasınlar."  şeklinde konuştu.
 
TÖRK: "BELEDİYENİN KAFASI KARIŞIK"
AK Partili Darıca Belediye Meclis Üyesi Mustafa İltekin'in ve Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'ın açıklamalarını değerlendiren CHP Darıca Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Törk ise "İki farklı açıklama bile belediyenin yanlış yaptığını gösteriyor" dedi ve şöyle konuştu: "Bir düşünün belediye meclis üyesi topu Büyükşehir'e atıyor daha sonra Belediye Başkanı ise onu yalanlayarak şikayet olduğu gerekçesiyle yıktık diyor. Peki  hangisi doğru söylüyor? Ortada ben yaptım oldu mantığıyla gerçekleştirilen bir yıkım olduğu açık. Ama bu yaptıkları yanlışın altında kalacaklar."
 
KONU MAHKEMEYE TAŞINDI
Öte yandan CHP Darıca Belediye Başkan Aday Adayı Yakup Törk, konuyu mahkemeye taşıdıklarını ifade ederek avukatının davayı açtığını söyledi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına dava başvurusunda bulunan Törk, Darıca Belediyesi'ni görevini kötüye kullanmakla suçladı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına Darıca Belediyesi ile ilgili görevi kötüye kullanma davası açan Törk, şöyle konuştu: "Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, mahkemeler var gidip haklarını arasınlar demiş. Evet, bu ülkenin çok saygın mahkemeleri var. Biz de hakkımızı mahkemede arıyoruz. Avukatım gerekli başvuruyu yaptı. Adalete güveniyoruz. Darıca Belediyesi, adalet önünde mahkum olacak” dedi.