Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ak Parti'nin Büyükşehir Adayı Büyükakın

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 40 ilin belediye başkan adaylarının belirlendiği Haliç Kongre Merkaezi’ndeki konuşmasında 31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Tahir Büyükakın olduğunu açıkladı..

Ak Parti'nin Büyükşehir Adayı Büyükakın
24 Kasım 2018 - 14:34

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde  az önce 40 ilin belediye başkan adayının isimlerini açıkladı. Buna göre Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın oldu.

 

Tahir Büyükakın kçmdir ?

1969 Kocaeli’nin Derince İlçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi´nde ki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir Büyükakın,.Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile doçent unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor. İyi derece de İngilizce bilen, Büyükakın evli ve 3 çocuk babasıdır.